vrijdag 28 augustus 2009

Jesus Peiro 2010 collectie video




Meer Jesus Peiro

donderdag 27 augustus 2009

Bruidsmode trends 2010

update: bruidsmode trends 2011

De toonaangevende shows en beurzen zoals Sposa Italia en Noviaespaña zijn weer geweest. Ontwerpers als Jesus Peiro, Lucchino en Rosa Clara hebben hun ideeën voor de bruidsmode van seizoen 2010 neergezet. Nu is het voor jou tijd om deze trends voor je te laten werken in je eigen persoonlijke stijl!

Meters en meters stof karakteriseren de bruidsmode voor 2010: soepelvallende gewaden en gerende godinnenjurken. Nog een belangrijke nieuwe trend; “Retro” komt uit de jaren 20-30. Zachte soepel vallende jurken met blote rug, lange slepen, uitgevoerd in luxe zijden stoffen. Veel japonnen hebben een blote schouder. Wij zien bijzondere details en mooie draperieën, getourneerde stof op de hals of op de rug. Bruid anno 2010 is zeer glamoureus en grijpt terug op de filmsterren van de jaren '20 tot '50. De volgende stijlfiguren waren veelvuldig op de catwalks te zien:

  • Empirelijn, accent onder de boezem en gerend uitlopend vanaf daar;
  • Jaren '50, Grace Kelly stijl, strak rond de taille met enorme wijde rok;
  • Bolero's blijven ook in 2010 hot;
  • Kapmouwtjes of kleine pofmouwtjes
  • Zachte vloeiende stoffen: zachte zijdes: chiffon, crêpe, satijn, zachte tule lenen zich uitstekend voor deze trend;
  • combinaties van opengewerkt kant met andere stoffen;
  • Kort! nauwsluitend of juist vele lagen tulle als een soort tutu;
  • Off shoulder, bandjes of dragers zakken tot het begin van de bovenarm;
Iets wat altijd blijft zijn de lange soepele lijnen. Dat is eigenlijk geen trend maar gewoon goede vormgeving. Vergelijk het maar met een merk als Bang & Olafson of Porsche. Less is More is een designstatement dat z'n eigen liefhebbers heeft, met name in gegoede kringen. Uitgevoerd in de mooiste stoffen zoals zijde mikado's of zijde satijn komt deze stijl het best tot z'n recht. De benodigde coupes zijn alleen de betere kleermakers machtig, we noemen Jesus Peiro, Tosca Spose en Elisabeth Garuffi. De Italianen blijven als vanouds zweren bij grote hoeveelheden swarovski en glimmertjes, iets wat de Nederlandse bruid in smaakvol gematigde vorm terugvind bij een merk als Maggie Sottero.

woensdag 26 augustus 2009

Janice is Color Blind

Het was een kleurrijk feestje in de achtertuin van museum van Loon aan de keizersgracht in Amsterdam. Bij binnenkomst werden 'Silent Disco' hoofdtelefoons uitgedeeld, waarmee de soundtrack van de show in alle stilte beluisterd kon worden. De show was gesponsord door Café Moda, door wie ook de schoenen van de modellen werden verzorgd.

Janice koos voor modellen van allerlei herkomst om het thema 'color blind' te onderstrepen.
"In Nederland zeuren we allemaal de hele dag door over alle verschillende culturen," vertelt de ontwerper. "Maar het is toch juist fabulous dat we zoveel verschillende soorten eten, kleding en culturen hebben? Dat moeten we omarmen. Daarom heb ik het gecombineerd." Kleurenblindheid is een thema waaraan Janice zich nooit zal kunnen ontworstelen; hij is het namelijk zelf. Het is daarom bewonderenswaardig, hoe hij voor deze visuele handicap kan compenseren met feilloze intuïtie.

In een mooie tuin paradeerden de modellen voorbij in fleurig geprinte tops, jeans met verfspatten erop en uitbundige jurken versierd met lapjes stof in alle kleuren van de regenboog. Geen haute couture, maar zeker draagbaar op een zwoele zomeravond of een leuk feestje. De collectie was een mix van vormen, stoffen en structuren. Janice werkte voor de collectie veel met laagjes en drapeerde verschillende stoffen over elkaar heen.

Naast alle exotische modellen stuurde Janice zangeressen Hind en Elize de catwalk op in zijn kleurige creaties. Hoewel deze nat was van de regen kwam het gelukkig niet van struikelpartijen.


Het bruid in stijl team bevond zich in goed gezelschap, want over belangstelling had Janice niet te klagen. Bekende gezichten van de stylisten van Elégance, Glamour, Avantgarde en beauty stylist Tom Sebastian. Onder de bezoekers waren ook Mayday, Victoria Koblenko en Ans Markus.

maandag 24 augustus 2009

Geef je trouwjurk een tweede leven!

We horen vaak verzuchten dat het zo jammer is dat je je trouwjurk maar één keer draagt. En het is eigenlijk ook jammer dat je droomjurk na die fantastische dag in een stofhoes in de kast verdwijnt.

Maar het kan ook anders! Je kunt je trouwjurk ook een tweede leven gunnen en dan hebben we het niet over marktplaats, de verkleedkist, over wiegenhemeltjes, doopjurken, bruidsmeisjes jurkjes of trash-your-dress fotosessies. Nee, dit stukje gaat erover hoe je zelf nog plezier van je trouwjurk kunt hebben.

Er zijn veel soorten trouwjurken waar veel mee te doen is. Nu moet ik van tevoren wel zeggen dat de enorme 'prinsessenjurken' niet het meest geschikt zijn om nog iets anders van te maken - als de jurk een mooi lijfje heeft, kun je er bijvoorbeeld wel een schitterende top van maken- maar veel van de moderne lichtere stijlen zijn juist uitermate geschikt voor een tweede leven. Met name stoffen als zijde, katoensatijn en zijdetaft smeken erom nog een poosje te kunnen schitteren. Deze stoffen zijn goed te kleuren en goed te verwerken.

Als je dit een goed idee lijkt kun je gaan zoeken naar een atelier dat ook voor het idee open staat. Je neemt je trouwjurk mee om eens te laten onderzoeken wat de opties zijn. Misschien is je jurk wel geschikt om te veranderen in een mooie galajurk, pittig cocktailjurkje of een sexy topje voor boven jeans of pantalon! Vaak zit er in trouwjurken zoveel stof dat er genoeg materiaal is voor prachtige haute couture creaties...

woensdag 19 augustus 2009

Jesus Peiro 2010 collectie lookbook

Het officiële Jesus Peiro lookbook voor de 2010 is uit! Al eerder konden we onze lezeressen trakteren op prachtige foto's van de catwalk van Noviaespaña, tijdens Barcelona Bridal Week. Nu hebben we een paar prachtige foto's weten te bemachtigen uit het Jesus Peiro lookbook voor 2010. Jesus Peiro laat ons alvast even ruiken aan al het moois dat er in de 2010 collectie voor ons klaar ligt: Weelderige godinnenjurken van hemelse stoffen, romantiek en elegantie zoals je nergens anders ziet, haute-couture coupes en dat alles uitgevoerd in oneindige subtiliteit.

Meer Jesus Peiro








dinsdag 18 augustus 2009

Designer spotlight: Janice

Janice is een jonge en eigenzinnige Nederlandse ontwerper, bij de meesten waarschijnlijk wel bekend van televisieprogramma's als Gooise Meisjes en Project Catwalk. Janice's collectie ademt feest, iets dat hem als Brabander in het bloed zit. Janice stukken zitten vol met verwijzingen naar cocktail- en galamode. Binnenkort presenteert de jonge designer zijn nieuwe collectie voor 2010 met een presentatie genaamd 'Color Blind' in Museum van Loon aan de keizersgracht in Amsterdam.





dinsdag 11 augustus 2009

Cherish / Treasure your dress!

Eerder schreven we al over het fenomeen 'trash your dress' en nu is er weer iets anders. Een tegenbeweging lokt weer een tegenbeweging uit en nu hebben we 'Cherish your dress'. Volgens mij beland je daarmee weer precies bij datgene waar 'trash your dress' mee wilde breken, maar misschien heb ik ongelijk. Als 'Chrerish your dress' echt nieuw is, mag het natuurlijk niet truttig, lijzig of oubollig zijn, want anders zijn we weer terug bij af. Net als bij 'trash the dress' is het idee dat de foto's een aanvulling zijn op je trouwreportage. Het verschil is dat je jurk er niet kapot van gaat.
Volgens 'cherish your dress' fotografen gaat het erom dat de jurk juist schittert in plaats van vakkundig gemold wordt ter bevordering van spectaculaire foto's. Is dat niet een soort open deur? Waarom kocht je die mooie jurk in de eerste plaats? Het lijkt me als trash-tegenweging dan ook volledig falen, maar wel fijn dat fotografen zich realiseren dat die jurk bedoeld is om te schitteren en dat stijve, geposeerde kiekjes écht passé zijn.

Gerelateerd:

Eerst water, de rest komt later

EHBO-ers herinneren zich deze kreet wel van het hoofdstukje brandwonden. Voor jou als aanstaande bruid gaat het vanaf nu iets anders betekenen. Water kan namelijk wonderen verrichten voor je huid. Dus vanaf nu hoort water drinken bij je huwelijksvoorbereiding...

Een mens bestaat voor zo'n 70% uit water, dus het is op zich niet verwonderlijk dat je water moet drinken om in conditie te blijven. Sterker nog: een tekort aan vocht is dodelijk. Ten eerste omdat het helpt water lichaamstemperatuur op peil te houden, ten tweede omdat het ervoor zorgt dat het bloed vloeibaar blijft. Al bij een vochtverlies van 7% wordt het bloed stroperig en zullen allerlei organen uitvallen. Water zorgt er ook voor dat afvalstoffen je lichaam op een goede manier verlaten. Veel water drinken is dus jezelf schoonspoelen. Dit voorkomt dat afvalstoffen bijvoorbeeld een uitweg vinden door je huid, met de nadelen van dien. Water helpt ook donkere kringen onder je ogen te reduceren.

Maar ik ken mezelf ook wel en ik weet dat ik die dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vaak niet haal. 8 glazen is het minimum dat je moet drinken. Als je geregeld fitnesst of sport heb je nog meer nodig. Ook als je huwelijk op een warme bestemming gaat plaatsvinden is het goed om flink te drinken in de aanloop er naartoe. Verruil daarom je bakje koffie of thee voor een glas water en zorg dat je altijd een flesje onder handbereik hebt, op die manier zul je meer water binnenkrijgen en zal je huid er stralender uit gaan zien!

maandag 10 augustus 2009

Verklarende woordenlijst van de bruidsmode

Het kan zijn dan je in je zoektocht naar je droomjurk een flinke hoeveelheid kleermakersjargon en technische kreten hoort. Hier is een kleine 'zakgids' om een aantal specifieke termen in de bruidsmode te vertalen.

Silhouetten


  • A-lijn. Jurk die vanuit de taille wijd uitloopt.

  • Zeemeermin (mermaid). De zeemeermin heeft onderin de vorm van een vissestaart: nauwsluitend ongeveer tot op de knieën, dan wijd uitlopend naar de grond.

  • Baljurk. Ben je bekend met de prinsessen uit verschillende disney-films? Assepoester, Belle en het beest, Sneeuwwitje etc. Op hun best dragen ze allemaal een baljurk. Smal lijfje, enorme (opgeplooide) rokken. that's it!

  • Column. Nauwsluitende jurk, volgt je figuur.

  • Empire. Jurk van soepele stof met accent onder de boezem. Een 'griekse godinnenjurk' is een goed voorbeeld van een empire lijn.

  • Shift. Gemaakt van soepelvallende stof en loopt recht naar beneden vanaf de schouders.
    Was erg populair in de roaring twenties. Wordt gedragen met ceintuur om er vrouwelijk uit te zien.

Rokken

  • Polonaise. Overliggende panden op een rok, vaak naar achteren getrokken om op de zijden een draperie te creëren.
  • Draperie. Geplooide constructie.

Halslijnen


Hiervoor verwijzen we graag naar een eerder geschreven artikeltje, toepasselijk getiteld 'halslijnen'.

Mouwen


  • kopmouwtje. Heel kort mouwtje, eindigend precies op de zijkant van de schouder.

  • petal. 2 pandige mouw, open aan de zijden, bij elkaar gehouden door de manchet en soms koordjes. Typisch elf-achtig model.

  • Juliet. Juliet is vernoemd naar Shakespeare's Julia (in het engels Juliet). De mouw is strak met een dramatische balvormige draperie op de schouder (en vaak ook de bovenarm).

  • trois-quarts. Driekwart mouw.

  • illusion. Mouw van transparante stof, soms versiert met borduursel of rocaille.

  • ballonmouw. volumineuze balvormige mouw.

  • trompet. Strakke mouw die vanaf de elleboog wijd uitloopt.

  • pofmouw. Iets soortgelijks als de ballonmouw en de juliet. Vaak geen (zichtbare) manchet.



Jurk Lengtes


  • Tea length. 7/8 lengte, net boven de enkel.

  • Intermission. Kan elke lengte hebben tussen knie en enkel.

  • Hi-Lo. Aan de voorzijde kort, aan de achterzijde lang.

Sleep stijlen en lengtes.


  • Court. Korte sleep uitlopend vanaf de taille, zodoende zit er meer stof in de achterkant van de jurk.

  • Brush. Klein sleepje van zo'n 50 cm.

  • Watteau. Losse sleep, afhangend vanaf de schouders.

  • Panel. Ook een losse sleep, maar dan vanaf de taille.

  • queue (spreek uit keu). Staart of pluim (het woord wordt wel gebruikt voor een grote sleep van tule).

  • Chapel. Grote geintegreerde sleep met lengte van een meter.

  • Cathedral. Vergelijkbaar met Chapel, maar nog dramatischer met lengtes tot 2 meter.

  • Royal / Monarch. Een sleep die een echte prinses zou dragen met een lengte tot wel 4 meter, uitlopend vanaf de taille. Hier heb je echt sleepdragers voor nodig.


Sluiers



  • Blush. Heel kort sluiertje, reikt maximaal tot op de schouder.

  • Waltz. Reikt van je hoofd recht naar beneden tot op de grond.

  • Chapel. Zie sleeplengtes.

  • Cathedral. Zie sleeplengtes

  • Mantilla (Mantieja). Spaanse stijl sluier, afgezet met kant. Kan op verschillende manieren gedragen worden. Eén manier is met bewerkte rand plat op je haar, anders met een grote kam (peiñeta) in je haar gestoken en terug naar achteren geworpen.

  • Double tier (dabbel taijer). Dubbele sluier met de korte zijde voor het gezicht van de bruid. Deze kan bijvoorbeeld na de inzegening bij de kus naar achteren worden geworpen.

  • Pouf. De sluier wordt op het hoofd bijelkaar genomen en gedrapeerd in een bloem-, aureool- of kroon-achtige vorm.

Bruidsjurken kiezen voor meer dan een maatje 'zero'

Als aanstaande bruid zou het kiezen van je jurk niets moeten zijn om tegen op te zien. Hoewel je familie en vrienden het goed bedoelen kunnen ze het kiezen van een goede jurk behoorlijk bemoeilijken. Je hoeft er ook niet bang voor te zijn dat het allemaal niet goed komt: er zijn een paar simpele 'geheimpjes' om je figuur goed uit te laten komen. Als je de truukjes weet kun je vol enthousiasme uitzien naar een leuke tijd bij het uitzoeken van je bruidsjurk.

De essentie lijkt een open deur: Ongeacht je maten, om er mooi uit te zien moet je de aandacht afleiden van de zwakke punten en je mooie eigenschappen benadrukken. Zelfs bruiden met een maatje meer hebben verschillende figuursoorten met elk hun pluspunten.

Laten we eens kijken naar een aantal stijlen trouwjurken en ontdekken wat ze voor je kunnen doen. Er zijn meer opties dan je denkt!


Silhouetten en coupes



De A-lijn bruidsjurk. Het geheim van de A-lijn zit 'm in de vorm van de rok. Deze stijl zal de aandacht afleiden van gebieden waar je geen accent op wilt leggen. De naden van een A-lijn japon lopen verticaal naar beneden en verder uit elkaar, naarmate de rok wijder wordt.
Voordelen:

  • Verhuld buik, achterwerk en heupen
  • Brengt middel en schouders in evenwicht
  • creëert taille
  • Maakt je langer en slanker

De Assepoester baljurk. De baljurk wordt gekenmerkt door een nauwsluitend lijfje, een geaccentueerde taille en een grote volle rok. Deze stijl werkt het best als je een zandloper figuur hebt met een duidelijk zichtbare taille, of een athletisch figuur met smalle heupen. Als je een 'peer' figuur hebt kun je het best voor strapless gaan.

Voordelen:

  • Verbergt de heupen
  • legt accent op je boezem
  • legt accent op je taille

De Empire-lijn. Empire-lijn trouwjurken kunnen een optie zijn als je geen taille hebt en zwaar bent tussen taille en billen, bijvoorbeeld door een zwangerschap. Het belangrijkste kenmerk van het empire silhouet is de verhoogde taille, direct onder de boezem. Vanaf de boezem valt de jurk gracieus gerend naar beneden. Voordelen:

  • Verbergt gebrek aan taille en dikke buiken
  • Heeft een positief effect op een kleine boezem
  • Geeft het idee van lengte

Prinsesselijn bruidsjurk. De prinsesselijn is vergelijkbaar met de A-lijn jurk, maar sluit iets meer aan op je contour. Verticale panden volgen je lichaam op een mooie manier. Als je een 'peer' bent, kan het je slanker doen lijken. Voordelen:

  • Haalt af van je heupen;
  • Verbergt je buik;
  • Creëert een lange, athletische look.


Andere tips voor je figuur



  • Halslijnen. Als je je decolleté wilt laten uitkomen, dan zijn sweetheart, scoop of een v-hals goede keuzes;
  • Ben je gezegend met een weelderige boezem, maar mag het wel wat minder van jou, kies dan geen rechte strapless modellen. Sweetheart, scoop en V vestigen wel de aandacht op je decolleté, maar doen je boezem niet groter lijken;
  • Als je wilt vermijden dat je schouders en armen breed lijken moet je bij de off-shoulder halslijnen vandaan blijven;
  • Als je je zorgen maakt over je armen kun je gaan voor een omslag of stola, of nog beter vestig de aandacht op je decolleté zoals in het eerste punt, afleiden is soms beter dan proberen te verbergen;
  • Kies niet voor mouwloze of strapless jurken, als die je ongemakkelijk doen voelen.


Stoffen



Stoffen kunnen een belangrijke factor zijn voor het succes van je jurk. Zware stoffen zoals velours of fluweel zijn geen aanrader, die maken je niet slanker. Kies voor luxe stoffen, die hebben de beste materiaaleigenschappen. Flodderende niemandalletjes kunnen alleen als ze gecompenseerd worden met de vroegste jeugd en vederlichte schoonheid, eigenschappen waar maar een miniscuul percentage vrouwen mee gezegend is. Elke stof is er in verschillende prijscategorieën en verschillende kwaliteiten, afhankelijk van de garens. Er zijn een hoop moderne garens, maar door alle eeuwen heen heeft zijde heeft nog steeds de beste eigenschappen in termen van gewicht, sterkte, soepelheid en stofuitdrukking. Een mooie mikado of stralende satijn van zijdegaren kunnen een jurk echt een extra 'kick' geven en jezelf ook, want je voelt zelf het best dat je iets moois aan hebt.

Is dit teveel informatie in één keer? Dan is hier een korte samenvatting. Een A-lijn jurk is de oplossing voor vrijwel elk maatje meer. Dan als laatste, maar niet in de laatste plaats: Kies iets dat bij je past in termen van stijl een persoonlijkheid. Veel plezier met het kiezen van je bruidsjurk!

Moeten alle bruidsmeisjes hetzelfde aan?

Als je aan bruidsmeisjes denkt, denk je al snel aan een groep kleine meisjes met allemaal dezelfde schattige jurkjes. Dat is in Nederland heel gewoon. In Engeland en Amerika vraagt de bruid vaak haar vriendinnen om bruidsmeisje te zijn, iets dat in Nederland en Duitsland de laatste tijd ook meer voorkomt. Moeten al deze volwassen vrouwen dan ook dezelfde jurk aan?

We hebben het wel eens meegemaakt: het was de uitdrukkelijke wens van de bruid dat al haar bruidsmeisjes in dezelfde jurk verschijnen op haar bruiloft. Als één van jouw vriendinnen gaat trouwen en je vraagt als bruidsmeisje breekt het angstzweet je uit bij dit soort scenario's. Vriendin X heeft namelijk een redelijk goddelijk lijf, dus haar staat alles, vriendin Y zal er waarschijnlijk op staan dat er warme kleuren gedragen moeten worden, iets dat jou totaal niet staat en de bruid mag dan een goede vriendin van je zijn, om op haar oordeel te moeten vertrouwen voor jouw eigen outfit is nog wel even wat anders...


Gelukkig hoeft dat allemaal niet. Er is een variëteit aan elegante keuzes waar de bruid blij me is en de bruidsmeisjes nog blijer. Keuzes voor jurken die elkaar aanvullen en niet zo krampachtig 'matchy-matchy'.


Als je als bruid voor de keuze staat om je bruidsmeisjes allemaal hetzelfde aan te trekken of allemaal iets anders is het goed om het volgende in gedachten te houden:


Maak elk bruidsmeisje mooi. Iedereens lichaam is anders. Overweeg of het wellicht meer comfortabel en complimenterend is voor je bruidsmeisjes om ze allemaal een verschillende jurk aan te trekken dan allemaal dezelfde.


Denk aan gemak. Als je meer dan vijf bruidsmeisjes uit verschillende plaatsen hebt, kun je denken aan galajurken of cocktailjurkjes van merken die gespecialiseerd zijn in bruidsmeisjes, met uitgebreide kleuren opties.


Kies een thema. Als er één element consistent is, maken de overige details niet zo veel meer uit. Je kunt je bruidsmeisjes vragen te gaan voor een specifieke kleur, halslijn of lengte. Het model kan je vaak het best vrij laten, omdat elk bruidsmeisje dan kan kiezen wat het meest doet voor haar figuur.


Accessorize! Denk er over na om je bruidsmeisjes een leuk tasje of sjaaltje te geven, allemaal in dezelfde kleur of stijl. Dit kan éénheid brengen in het beeld, zelfs als je bruidsmeisjes verschillende jurken aan hebben.


Wat denken jullie als lezers ervan? Allemaal dezelfde jurk of beter wat ruimte laten voor individuele keuzes?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...