maandag 10 augustus 2009

Bruidsjurken kiezen voor meer dan een maatje 'zero'

Als aanstaande bruid zou het kiezen van je jurk niets moeten zijn om tegen op te zien. Hoewel je familie en vrienden het goed bedoelen kunnen ze het kiezen van een goede jurk behoorlijk bemoeilijken. Je hoeft er ook niet bang voor te zijn dat het allemaal niet goed komt: er zijn een paar simpele 'geheimpjes' om je figuur goed uit te laten komen. Als je de truukjes weet kun je vol enthousiasme uitzien naar een leuke tijd bij het uitzoeken van je bruidsjurk.

De essentie lijkt een open deur: Ongeacht je maten, om er mooi uit te zien moet je de aandacht afleiden van de zwakke punten en je mooie eigenschappen benadrukken. Zelfs bruiden met een maatje meer hebben verschillende figuursoorten met elk hun pluspunten.

Laten we eens kijken naar een aantal stijlen trouwjurken en ontdekken wat ze voor je kunnen doen. Er zijn meer opties dan je denkt!


Silhouetten en coupesDe A-lijn bruidsjurk. Het geheim van de A-lijn zit 'm in de vorm van de rok. Deze stijl zal de aandacht afleiden van gebieden waar je geen accent op wilt leggen. De naden van een A-lijn japon lopen verticaal naar beneden en verder uit elkaar, naarmate de rok wijder wordt.
Voordelen:

 • Verhuld buik, achterwerk en heupen
 • Brengt middel en schouders in evenwicht
 • creëert taille
 • Maakt je langer en slanker

De Assepoester baljurk. De baljurk wordt gekenmerkt door een nauwsluitend lijfje, een geaccentueerde taille en een grote volle rok. Deze stijl werkt het best als je een zandloper figuur hebt met een duidelijk zichtbare taille, of een athletisch figuur met smalle heupen. Als je een 'peer' figuur hebt kun je het best voor strapless gaan.

Voordelen:

 • Verbergt de heupen
 • legt accent op je boezem
 • legt accent op je taille

De Empire-lijn. Empire-lijn trouwjurken kunnen een optie zijn als je geen taille hebt en zwaar bent tussen taille en billen, bijvoorbeeld door een zwangerschap. Het belangrijkste kenmerk van het empire silhouet is de verhoogde taille, direct onder de boezem. Vanaf de boezem valt de jurk gracieus gerend naar beneden. Voordelen:

 • Verbergt gebrek aan taille en dikke buiken
 • Heeft een positief effect op een kleine boezem
 • Geeft het idee van lengte

Prinsesselijn bruidsjurk. De prinsesselijn is vergelijkbaar met de A-lijn jurk, maar sluit iets meer aan op je contour. Verticale panden volgen je lichaam op een mooie manier. Als je een 'peer' bent, kan het je slanker doen lijken. Voordelen:

 • Haalt af van je heupen;
 • Verbergt je buik;
 • Creëert een lange, athletische look.


Andere tips voor je figuur • Halslijnen. Als je je decolleté wilt laten uitkomen, dan zijn sweetheart, scoop of een v-hals goede keuzes;
 • Ben je gezegend met een weelderige boezem, maar mag het wel wat minder van jou, kies dan geen rechte strapless modellen. Sweetheart, scoop en V vestigen wel de aandacht op je decolleté, maar doen je boezem niet groter lijken;
 • Als je wilt vermijden dat je schouders en armen breed lijken moet je bij de off-shoulder halslijnen vandaan blijven;
 • Als je je zorgen maakt over je armen kun je gaan voor een omslag of stola, of nog beter vestig de aandacht op je decolleté zoals in het eerste punt, afleiden is soms beter dan proberen te verbergen;
 • Kies niet voor mouwloze of strapless jurken, als die je ongemakkelijk doen voelen.


StoffenStoffen kunnen een belangrijke factor zijn voor het succes van je jurk. Zware stoffen zoals velours of fluweel zijn geen aanrader, die maken je niet slanker. Kies voor luxe stoffen, die hebben de beste materiaaleigenschappen. Flodderende niemandalletjes kunnen alleen als ze gecompenseerd worden met de vroegste jeugd en vederlichte schoonheid, eigenschappen waar maar een miniscuul percentage vrouwen mee gezegend is. Elke stof is er in verschillende prijscategorieën en verschillende kwaliteiten, afhankelijk van de garens. Er zijn een hoop moderne garens, maar door alle eeuwen heen heeft zijde heeft nog steeds de beste eigenschappen in termen van gewicht, sterkte, soepelheid en stofuitdrukking. Een mooie mikado of stralende satijn van zijdegaren kunnen een jurk echt een extra 'kick' geven en jezelf ook, want je voelt zelf het best dat je iets moois aan hebt.

Is dit teveel informatie in één keer? Dan is hier een korte samenvatting. Een A-lijn jurk is de oplossing voor vrijwel elk maatje meer. Dan als laatste, maar niet in de laatste plaats: Kies iets dat bij je past in termen van stijl een persoonlijkheid. Veel plezier met het kiezen van je bruidsjurk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...