maandag 10 augustus 2009

Moeten alle bruidsmeisjes hetzelfde aan?

Als je aan bruidsmeisjes denkt, denk je al snel aan een groep kleine meisjes met allemaal dezelfde schattige jurkjes. Dat is in Nederland heel gewoon. In Engeland en Amerika vraagt de bruid vaak haar vriendinnen om bruidsmeisje te zijn, iets dat in Nederland en Duitsland de laatste tijd ook meer voorkomt. Moeten al deze volwassen vrouwen dan ook dezelfde jurk aan?

We hebben het wel eens meegemaakt: het was de uitdrukkelijke wens van de bruid dat al haar bruidsmeisjes in dezelfde jurk verschijnen op haar bruiloft. Als één van jouw vriendinnen gaat trouwen en je vraagt als bruidsmeisje breekt het angstzweet je uit bij dit soort scenario's. Vriendin X heeft namelijk een redelijk goddelijk lijf, dus haar staat alles, vriendin Y zal er waarschijnlijk op staan dat er warme kleuren gedragen moeten worden, iets dat jou totaal niet staat en de bruid mag dan een goede vriendin van je zijn, om op haar oordeel te moeten vertrouwen voor jouw eigen outfit is nog wel even wat anders...


Gelukkig hoeft dat allemaal niet. Er is een variëteit aan elegante keuzes waar de bruid blij me is en de bruidsmeisjes nog blijer. Keuzes voor jurken die elkaar aanvullen en niet zo krampachtig 'matchy-matchy'.


Als je als bruid voor de keuze staat om je bruidsmeisjes allemaal hetzelfde aan te trekken of allemaal iets anders is het goed om het volgende in gedachten te houden:


Maak elk bruidsmeisje mooi. Iedereens lichaam is anders. Overweeg of het wellicht meer comfortabel en complimenterend is voor je bruidsmeisjes om ze allemaal een verschillende jurk aan te trekken dan allemaal dezelfde.


Denk aan gemak. Als je meer dan vijf bruidsmeisjes uit verschillende plaatsen hebt, kun je denken aan galajurken of cocktailjurkjes van merken die gespecialiseerd zijn in bruidsmeisjes, met uitgebreide kleuren opties.


Kies een thema. Als er één element consistent is, maken de overige details niet zo veel meer uit. Je kunt je bruidsmeisjes vragen te gaan voor een specifieke kleur, halslijn of lengte. Het model kan je vaak het best vrij laten, omdat elk bruidsmeisje dan kan kiezen wat het meest doet voor haar figuur.


Accessorize! Denk er over na om je bruidsmeisjes een leuk tasje of sjaaltje te geven, allemaal in dezelfde kleur of stijl. Dit kan éénheid brengen in het beeld, zelfs als je bruidsmeisjes verschillende jurken aan hebben.


Wat denken jullie als lezers ervan? Allemaal dezelfde jurk of beter wat ruimte laten voor individuele keuzes?

1 opmerking:

  1. Ik ben a.s zaterdag bruidsmeisje en wij hebben wel allemaal dezelfde jurk (7 meiden). Op zich is het een mooie jurk en in voel me er ook goed in, alleen als ik naast de anderen sta die allemaal hartstikke dun zijn (ik heb maat 40) dan voel ik me minder goed. Dus het is naar mijn idee toch beter om voor iedereen individueel een jurk uit te zoeken, zodat iedereen zich helemaal goed voelt over zichzelf.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...