maandag 24 augustus 2009

Geef je trouwjurk een tweede leven!

We horen vaak verzuchten dat het zo jammer is dat je je trouwjurk maar één keer draagt. En het is eigenlijk ook jammer dat je droomjurk na die fantastische dag in een stofhoes in de kast verdwijnt.

Maar het kan ook anders! Je kunt je trouwjurk ook een tweede leven gunnen en dan hebben we het niet over marktplaats, de verkleedkist, over wiegenhemeltjes, doopjurken, bruidsmeisjes jurkjes of trash-your-dress fotosessies. Nee, dit stukje gaat erover hoe je zelf nog plezier van je trouwjurk kunt hebben.

Er zijn veel soorten trouwjurken waar veel mee te doen is. Nu moet ik van tevoren wel zeggen dat de enorme 'prinsessenjurken' niet het meest geschikt zijn om nog iets anders van te maken - als de jurk een mooi lijfje heeft, kun je er bijvoorbeeld wel een schitterende top van maken- maar veel van de moderne lichtere stijlen zijn juist uitermate geschikt voor een tweede leven. Met name stoffen als zijde, katoensatijn en zijdetaft smeken erom nog een poosje te kunnen schitteren. Deze stoffen zijn goed te kleuren en goed te verwerken.

Als je dit een goed idee lijkt kun je gaan zoeken naar een atelier dat ook voor het idee open staat. Je neemt je trouwjurk mee om eens te laten onderzoeken wat de opties zijn. Misschien is je jurk wel geschikt om te veranderen in een mooie galajurk, pittig cocktailjurkje of een sexy topje voor boven jeans of pantalon! Vaak zit er in trouwjurken zoveel stof dat er genoeg materiaal is voor prachtige haute couture creaties...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...