woensdag 26 augustus 2009

Janice is Color Blind

Het was een kleurrijk feestje in de achtertuin van museum van Loon aan de keizersgracht in Amsterdam. Bij binnenkomst werden 'Silent Disco' hoofdtelefoons uitgedeeld, waarmee de soundtrack van de show in alle stilte beluisterd kon worden. De show was gesponsord door Café Moda, door wie ook de schoenen van de modellen werden verzorgd.

Janice koos voor modellen van allerlei herkomst om het thema 'color blind' te onderstrepen.
"In Nederland zeuren we allemaal de hele dag door over alle verschillende culturen," vertelt de ontwerper. "Maar het is toch juist fabulous dat we zoveel verschillende soorten eten, kleding en culturen hebben? Dat moeten we omarmen. Daarom heb ik het gecombineerd." Kleurenblindheid is een thema waaraan Janice zich nooit zal kunnen ontworstelen; hij is het namelijk zelf. Het is daarom bewonderenswaardig, hoe hij voor deze visuele handicap kan compenseren met feilloze intuïtie.

In een mooie tuin paradeerden de modellen voorbij in fleurig geprinte tops, jeans met verfspatten erop en uitbundige jurken versierd met lapjes stof in alle kleuren van de regenboog. Geen haute couture, maar zeker draagbaar op een zwoele zomeravond of een leuk feestje. De collectie was een mix van vormen, stoffen en structuren. Janice werkte voor de collectie veel met laagjes en drapeerde verschillende stoffen over elkaar heen.

Naast alle exotische modellen stuurde Janice zangeressen Hind en Elize de catwalk op in zijn kleurige creaties. Hoewel deze nat was van de regen kwam het gelukkig niet van struikelpartijen.


Het bruid in stijl team bevond zich in goed gezelschap, want over belangstelling had Janice niet te klagen. Bekende gezichten van de stylisten van Elégance, Glamour, Avantgarde en beauty stylist Tom Sebastian. Onder de bezoekers waren ook Mayday, Victoria Koblenko en Ans Markus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...