donderdag 27 augustus 2009

Bruidsmode trends 2010

update: bruidsmode trends 2011

De toonaangevende shows en beurzen zoals Sposa Italia en Noviaespaña zijn weer geweest. Ontwerpers als Jesus Peiro, Lucchino en Rosa Clara hebben hun ideeën voor de bruidsmode van seizoen 2010 neergezet. Nu is het voor jou tijd om deze trends voor je te laten werken in je eigen persoonlijke stijl!

Meters en meters stof karakteriseren de bruidsmode voor 2010: soepelvallende gewaden en gerende godinnenjurken. Nog een belangrijke nieuwe trend; “Retro” komt uit de jaren 20-30. Zachte soepel vallende jurken met blote rug, lange slepen, uitgevoerd in luxe zijden stoffen. Veel japonnen hebben een blote schouder. Wij zien bijzondere details en mooie draperieën, getourneerde stof op de hals of op de rug. Bruid anno 2010 is zeer glamoureus en grijpt terug op de filmsterren van de jaren '20 tot '50. De volgende stijlfiguren waren veelvuldig op de catwalks te zien:

 • Empirelijn, accent onder de boezem en gerend uitlopend vanaf daar;
 • Jaren '50, Grace Kelly stijl, strak rond de taille met enorme wijde rok;
 • Bolero's blijven ook in 2010 hot;
 • Kapmouwtjes of kleine pofmouwtjes
 • Zachte vloeiende stoffen: zachte zijdes: chiffon, crêpe, satijn, zachte tule lenen zich uitstekend voor deze trend;
 • combinaties van opengewerkt kant met andere stoffen;
 • Kort! nauwsluitend of juist vele lagen tulle als een soort tutu;
 • Off shoulder, bandjes of dragers zakken tot het begin van de bovenarm;
Iets wat altijd blijft zijn de lange soepele lijnen. Dat is eigenlijk geen trend maar gewoon goede vormgeving. Vergelijk het maar met een merk als Bang & Olafson of Porsche. Less is More is een designstatement dat z'n eigen liefhebbers heeft, met name in gegoede kringen. Uitgevoerd in de mooiste stoffen zoals zijde mikado's of zijde satijn komt deze stijl het best tot z'n recht. De benodigde coupes zijn alleen de betere kleermakers machtig, we noemen Jesus Peiro, Tosca Spose en Elisabeth Garuffi. De Italianen blijven als vanouds zweren bij grote hoeveelheden swarovski en glimmertjes, iets wat de Nederlandse bruid in smaakvol gematigde vorm terugvind bij een merk als Maggie Sottero.

5 opmerkingen:

 1. comments verwijderd vanwege niet constructieve discussie.

  Het artikel is losjes gebaseerd op
  een artikel op female factor van Mirna Boomaerts

  bruid in stijl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het is ook mogelijk om gebruik te maken van het mailformulier rechts op de site.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ga zelf volgend jaar trouwen en ben al sinds enkele maanden op zoek naar een betaalbare jurk op knielengte. het is mij duidelijk geworden dat deze trend in Nederland nog moet aanslaan. Weinig winkels bieden deze jaren 50 stijl jurken aan. Zijn er meer bruiden die dit hebben ervaren en misschien tips hebben? ik zou graag onder de 2500 euro blijven. ps de jurk hierboven op he plaatje vind ik echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zou ook kunnen kijken of je zoiets kunt laten maken. Er zijn wel ateliers die het voor die prijs kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geen idee wat de prijzen zijn maar Justin Alexander heeft in zijn collectie Pure veel knielange jurken, die ook nog eens van organische stoffen zijn. The future is green! Hoewel: mijn trouwjurk is bronskleurig (juni 2010). Zoek een atelier waar ze jurken naar je eigen ontwerp maken (mijne = Victor in Rdam, maar er zijn vele andere). Je eigen idee maakt je jurk en je bruiloft zoveel persoonlijker!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...