zondag 19 december 2010

10 bruidsmode trends voor 2011

Let op: Voor de trends in dit artikel is soms verder vooruit gekeken dan er dit seizoen te koop is! Veel van de genoemde trends worden al voorzichtig geïntroduceerd in de bruidsmode collecties van 2011, maar een aantal van de trends die ik hier beschrijf zijn zogenaamde 'trend forecasts' over waar ontwerpers dit jaar mee bezig gaan in hun collecties voor 2012 en die we naar alle waarschijnlijkheid in mei 2011 op de catwalks gaan zien.


Rafelrandjes

Rafelrandjes en gescheurde stof


Gescheurde stof begint dit jaar voorzichtig in te komen. In de prêt-a-porter shows bij de 'normale' mode waren o.a. bij Burberry Prorsum creaties te zien met gescheurde repen stof, maar ook in avant-garde bruidsmode als die van Jesus Peiro is de trend zichtbaar. Dit is een trend die waarschijnlijk ook in 2012 doorzet.

 

Met stof overtrokken kristallen

Kalm aan met de bling bling


Swarovski kristallen en pailletten zullen dit jaar absoluut wel te vinden zijn in de bruidsmode collecties van 2011, maar de algemene tendens is dat de opvallende glitter & glamour steeds minder populair wordt. Het zal te maken hebben met de crisis, maar vanaf nu mag het wel wat ingetogener. In de afgelopen jaren was er veel goedkope glitter en dat is nu niet meer cool. Als het blinkt kan het maar beter ook echte swarovski kristallen zijn. Wat wel gaaf is dat je nu bijvoorbeeld heel grote swarovski stenen ziet die overtrokken zijn met tule of organza. Daardoor krijgt de versiering een beetje een vintage look.

 

Bloemen en ruches


3D is een trend voor 2011. Niet alleen in behang en interieurontwerp, maar ook in de bruidsmode van 2011. Kunstige handgemaakte bloemen, ruches en strikken zijn beeldbepalend bij veel bruidsmerken. Goede voorbeelden van merken waar de trend zichtbaar is zijn Ugo Zaldi, Maggie Sottero en Victorio & Luchino.

 

Zwart


Vera Wang en Rosa Clara zijn merken die zwart gebruiken als kleur in hun ontwerpen. De mate kan variëren van een geheel zwarte bruidsjurk tot een mooi zwart accent rond de taille.

 

Eenschouder


Eenschouder of One-shoulder modellen waren al een trend in 2010 en blijven een trend komend jaar.

 

Korte en Sixties bruidsjurken


Korte bruidsjurken, bijvoorbeeld zoals in de jaren zestig van de vorige eeuw zijn populair in 2011. Voordeel is vaak ook de prijs, minder stof maakt een jurk over het algemeen minder duur. Misschien wel een typische crisis-trend dus. Deze trend gaat zich waarschijnlijk ook in 2012 voortzetten.


 

bruidsschoen van Penrose

Hoge hakken, plateautjes en peep-toes


Bruidsmode gaat natuurlijk niet alleen over bruidsjurken. Met schoenen kun je helemaal goed laten zien dat je bij de tijd bent. Hippe bruidsschoenen verschillen tegenwoordig niet meer van modeschoenen. Bruidsschoenen zijn namelijk steeds gedetailleerder geworden in de afgelopen jaren. Je kunt tegenwoordig te kust en te keur in versiersels, ornamentjes, ruches, strikken en allerlei andere mooie bewerkingen. Ook qua model doen bruidsschoenen niet meer onder voor modieuze pumps en sandalen. Peep-toess, mini-plateaus en de enorm hoge hakken die nu in mode zijn; bij een italiaans merk als Penrose zijn die allemaal te krijgen.

 

Transparant: Organza's, tule's, chiffons en mousselines


Transparante stoffen zijn dit jaar een trend geworden en die nemen we mee naar 2011.Deze stoffen hebben een zwierig en luchtig karakter en zijn vaak ook fijn voor bruiloften op tropische bestemmingen.

Lange mouwen


Lange mouwen komen terug in het modebeeld van 2011 en 2012.

Steekzakken


Over steekzakken hebben we al eens eerder geschreven. Dit is een leuke eigenwijze trend in de vormgeving van bruidsjurken. Niet dat je er van alles in moet stoppen, we blijven wel dames natuurlijk, maar wel heel leuk om een leuke houding aan te nemen op de foto. Strike a pose!

Couture


We schreven het al eerder; in 2011 grijpen we weer terug naar oude ambachten en technieken. Er is weer belangstelling voor de tijd dat je direct contact had met de maker van je kleren, je meubels, je schoenen. We zijn bewust van de wereldwijde invloed van onze leefstijl en we willen een product waarvan na te gaan is waar het vandaan komt en wie het gemaakt heeft. Er is meer vraag naar kwaliteit, in tegenstelling tot seriematig in lagelonenlanden gefabriceerde producten. De oplossing is een atelier zoeken om je bruidsjurk te laten ontwerpen en maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...