dinsdag 11 augustus 2009

Eerst water, de rest komt later

EHBO-ers herinneren zich deze kreet wel van het hoofdstukje brandwonden. Voor jou als aanstaande bruid gaat het vanaf nu iets anders betekenen. Water kan namelijk wonderen verrichten voor je huid. Dus vanaf nu hoort water drinken bij je huwelijksvoorbereiding...

Een mens bestaat voor zo'n 70% uit water, dus het is op zich niet verwonderlijk dat je water moet drinken om in conditie te blijven. Sterker nog: een tekort aan vocht is dodelijk. Ten eerste omdat het helpt water lichaamstemperatuur op peil te houden, ten tweede omdat het ervoor zorgt dat het bloed vloeibaar blijft. Al bij een vochtverlies van 7% wordt het bloed stroperig en zullen allerlei organen uitvallen. Water zorgt er ook voor dat afvalstoffen je lichaam op een goede manier verlaten. Veel water drinken is dus jezelf schoonspoelen. Dit voorkomt dat afvalstoffen bijvoorbeeld een uitweg vinden door je huid, met de nadelen van dien. Water helpt ook donkere kringen onder je ogen te reduceren.

Maar ik ken mezelf ook wel en ik weet dat ik die dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vaak niet haal. 8 glazen is het minimum dat je moet drinken. Als je geregeld fitnesst of sport heb je nog meer nodig. Ook als je huwelijk op een warme bestemming gaat plaatsvinden is het goed om flink te drinken in de aanloop er naartoe. Verruil daarom je bakje koffie of thee voor een glas water en zorg dat je altijd een flesje onder handbereik hebt, op die manier zul je meer water binnenkrijgen en zal je huid er stralender uit gaan zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...