vrijdag 16 mei 2014

Denk om de vaders!

Je gaat trouwen, fantastisch! Je begint je te oriënteren. Je stuurt wat foto's rond naar je moeder, zussen en vriendinnen... Op een gegeven moment heb je zelfs al wat winkels in gedachten waar je zeker even wilt rondkijken. Dan ga je kijken, wie er allemaal mee mag. Je moeder, misschien ook je schoonmoeder, je zussen, vriendinnen?

Het klinkt misschien gek, maar heb je er wel eens aan gedacht om je vader mee te vragen? Sommige vaders vinden het namelijk te gek om een keer mee te gaan naar één van je pasafspraken. Misschien niet meteen de eerste passie, maar misschien later een keer met een doorpas? De vaders die wij tot nu tegen zijn gekomen zijn heel betrokken bij de bruiloft en ze hadden allemaal een leuke frisse kijk op de trouwjurk van hun dochters. Jij bent echt belangrijk voor je vader!
cr: Mark Hayes Photography

Het stereotype is dat mannen niet van winkelen houden en dat het niks voor hen is om mee te gaan bij het passen van de bruidsjurk. Maar wat geldt voor alle stereotypes: niet iedereen is zo en je kunt het niet weten totdat je het gevraagd hebt, toch? Je vader gaat er waarschijnlijk zelf niet mee komen, gewoon omdat de mogelijkheid niet bij hem opkomt, of omdat hij zichzelf niet wil opdringen. Misschien heeft hij wel zoiets van: "doe dat maar lekker met je moeder. Ik laat me graag verrassen." Ook prima, maar dan weet je het.

Je weet natuurlijk zelf het best hoe de relatie met je vader is en of dit een leuk idee is. 
Als je zelf ook je vader een keer hebt meegenomen laat dan een berichtje achter, hieronder of via onze facebook pagina! 

donderdag 15 mei 2014

Bruidsmode trends 2015: lange mouwen

Embrace ontwerp voor een bruidsjurk met mouwen
Lange mouwen zijn een trend die we vorig jaar al zagen bij Jesus Peiro en Pronovias en natuurlijk hadden we ze zelf ook in onze eigen Embrace collectie (boven zie je een tekening die we gemaakt hebben voor een bruid die pas getrouwd is in een jurk uit onze collectie, die we speciaal aan haar wensen hebben aangepast). Dit jaar hebben beide merken nog meer bruidsjurken met mouwen en zijn ze ook te zien bij andere merken zoals Rosa Clara.

De 2015 bruidsjurken met lange mouwen op een rijtje


Jesus Peiro


Atelier Pronovias


Rosa Clara



Atelier Pronovias Kaela (2015 collectie)

woensdag 14 mei 2014

Jesus Peiro 2015 'perfume' collectie op de Catwalk (video)!

Jesus Peiro is één van de mooiste bruidsmode merken in de wereld. In een wereld waarin de meeste jurken goedkoop in China worden gemaakt, heeft Jesus Peiro het atelier gewoon in Barcelona, waar hun bruidsjurken ontworpen en gemaakt worden (filmpje)! 
De stoffen voor de jurken komen allemaal uit Italië, Spanje en Frankrijk, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat het milieu geschaad werd tijdens de productie, (bijvoorbeeld met het kleuren van de stoffen). Goed voor mens, dier en milieu dus. Eerlijker krijg je het niet.

Jesus 2015 'Perfume' collectie 

In het filmpje hieronder showen ze de Jesus Peiro 2015 collectie op de catwalk van de Pasarela Gaudi tijdens Barcelona Bridal week (Wat Parijs en Milaan zijn voor de gewone mode, dat is Barcelona voor de bruidsmode). Het is weer een heel gave collectie met veel vloeiende en zachte stoffen, bijna alles geweven van zijde. De applicaties zijn elegant en verfijnd en getuigen van veel oog voor detail. Jesus Peiro is meestal de tijd vooruit, ze waren bijvoorbeeld de eerste die met bruidsjurken kwam met steekzakken, die je nu haast in elke collectie ziet.

De collectie heet 'Perfume' want net als geuren komt deze collectie direct bij je binnen. Dat het merk naast hun bruidsjurken in 2015 ook met een eigen geur komt, zal ook ongetwijfeld geholpen hebben met de naamgeving.

Wij vielen als een blok voor de bruidsjurken uit deze collectie en we denken dat jij ze ook geweldig zult vinden!

zaterdag 10 mei 2014

Pronovias 2015 Catwalk show! (foto's!)

'onze eigen' Ymre Stiekema in Pronovias
Pronovias hield gisteravond hun ongelofelijk spectaculaire catwalk show. De 2015 bruidsjurken werden geshowd en Pronovias' 50e verjaardag werd gevierd. Groots gevierd. Karolina Kurkova was de ster van de show, maar ook 'onze eigen' Ymre Stiekema liep mee (en die vinden we stiekem mooier) en bijvoorbeeld ook een bekend gezicht als Constance Jabloski.

Pronovias' 2015 trends

We zagen de hermitage herleven en crinoline-achtige structuren in de heupen en slepen zoals bijvoorbeeld in de jurken van Charles Worth, één van de eerste couturiers. We zagen enorm veel romantisch kant (wist je dat Pronovias ooit is begonnen als een handel in Spaans kant?) bijvoorbeeld verwerkt in bruidsjurken met 'sexy backs', jurken met een sexy lage rug. Over sexy gesproken; veel van de kanten jurken werden geshowd zonder onderjurk! Wel een gaaf gezicht... 
Andere opvallende elementen waren bijvoorbeeld franjes en  mouwen in allerlei soorten en lengtes, bijvoorbeeld ook in de blouses van deux-pièces. Dat laatste is ook helemaal nieuw in 2015, jurken en losse tops!
Taille basses (verlaagde tailles) waren er ook weer; vorig jaar ingezet en nog steeds actueel én heel erg roaring twenties.

Atelier Pronovias vs. 'gewoon' Pronovias

Let op: Alle jurken die op de catwalk geshowd worden zijn van Atelier Pronovias (dat is niet hetzelfde als de 'gewone' Pronovias jurken, want Atelier Pronovias jurken worden uitsluitend in Barcelona gemaakt en verkocht in winkels die de Atelier Pronovias collectie verkopen). Je kunt het zo zien dat de Atelier Pronovias collectie als inspiratie en voorbeeld dient voor de rest van de Pronovias jurken. 

Homage aan de coupeuses

Wij ontwerpen en maken zelf ook trouwjurken, dus we vonden het heel gaaf dat er een eerbetoon werd gegeven aan alle medewerkers uit het Pronovias Atelier in Barcelona!
Zij gaven acte de presence op de catwalk aan het eind van de show. 

Nou ja, genoeg gekletst weer. Wij weten ook wel dat jullie plaatjes willen. Plaatjes. Nu.
Pronovias franjes

romantisch kant

Pronovias taille basse



Sexy backs!


Renaissance van de hermitage



Gave blouses


Dit is eigenlijk een deux-pièce!


Karolina Kurkova presenteert de dappere snijders van Pronovias




vrijdag 9 mei 2014

Pronovias' 50 love stories tentoonstelling

Pronovias bestaat dit jaar 50 jaar en ter gelegenheid van dit jubileum is er een tentoonstelling in het Convent dels Angèls van het museum voor contemporaine kunst in Barcelona.

Als je zoveel van kunst, ambacht en handwerk houdt als wij dan kun je deze tentoonstelling natuurlijk niet links laten liggen. Helemaal niet als je zelf de couture lijn van Pronovias in je winkel hebt hangen. 
We zijn namelijk in Barcelona voor 'Barcelona Bridal Week', het belangrijkste evenement in de bruidwereld, omdat daar duidelijk wordt wat alle nieuwe trends zijn voor seizoen 2015. Vanavond gaan we naar de grote catwalk show van Atelier Pronovias, maar voor die tijd dus nog even een bezoek gebracht aan het museum in de oude stad.

De tentoonstelling is echt een viering van hoogstaande handwerktechnieken en de jurken zijn haast beeldhouwwerken van stof. Er staan bruidsjurken van verschillende designers die in opdracht van Pronovias gewerkt hebben zoals Valentino, Emanuel Ungaro, Badgley & Mischka, Elie Saab en Manuel Mota. Het is ook leuk om te zien hoe de silhouetten die in de mode zijn door de tijd heen veranderen.
Genoeg over de achtergrond van de tentoonstelling, hier de foto's van al dit prachtigs. 

















donderdag 8 mei 2014

Jesus Peiro 2015 Catwalk (foto's!)

Jesus Peiro's bruidsjurken voor 2015 zijn geshowd op de catwalk van de Pasarela Gaudi in Barcelona.
Wij zijn er nu om de mooiste bruidsjurken uit deze nieuwe collectie te zoeken en in te kopen. Om jullie een idee te geven van de 2015 looks van Jesus Peiro hier even een fotoserie van de catwalk!

Jesus Peiro 2015 Catwalk

Jesus Peiro 2015 Catwalk

Jesus Peiro 2015 Catwalk

Jesus Peiro 2015 Catwalk
Bijschrift toevoegen

Jesus Peiro 2015 Catwalk

Jesus Peiro 2015 Catwalk


Jesus Peiro 2015 Catwalk

Jesus Peiro 2015 Catwalk

Jesus Peiro 2015 Catwalk

Jesus Peiro 2015 Catwalk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...