zondag 18 juli 2010

De Trouwjurk van Yolanthe

Een poosje geleden hebben wij een prognose gegeven over hoe wij dachten dat de bruidsjurk van Yolanthe eruit zou gaan zien. We geven het meteen maar ruiterlijk toe: We hadden het fout:
Onze prognose: Yolanthe trouwt in een lange sluikvallende japon met veel kant (en misschien een empire accentje), met uiteraard een flinke sleep en grote mantilla achtige sluier.
Ok, één ding hadden we goed gegokt en dat was de grote Spaanse sluier.  De trouwjurk van Yolanthe is eigenlijk precies het tegenovergestelde van wat we dachten: Een lang aansluitend korsetlijfje met zichtbare baleinen en een rok van lagen met baleinen in de zomen ervan. Vooral de plaatsing en vorm van de baleinen in het lijfje spreekt ons erg aan. De jurk is ontworpen en gemaakt door Maria Karin, een in Nederland vrijwel onbekende ontwerpster. De styling van het bruidspaar en de gasten is tot in de puntjes verzorgd en duidelijk gericht op mooie persfoto's. Yolanthe's make-up is bijvoorbeeld zwaar aangezet en de lichte kleuren creëren een soort 'hemels' tafereel. Op de foto's die ik heb gezien was het effect goed bereikt.

update: lees ook: Trouwjurk Yolanthe niet van Maria Karin?

1 opmerking:

  1. De sluier met kant is erg mooi. De jurk echter slaat de plank volledig mis. Zonde bij zo'n sluier past een meer klassieke, verfijnde jurk in tevens een ietwat minder spierwitte kleur. De jurk vond ik verschrikkelijk, bijna ordinair en dat pak van Wesley....te klein en een verkeerde kleur. Erg jammer ik had meer van hen verwacht. Ik was erg benieuwd naar Yolanthe haar jurk, maar dit had ik totaal niet verwacht. De Heitinga's daarenten zagen er prachtig uit, wat een klasse. Staken met kop en schouder boven Wesley en Yolanthe uit qua bruidskleding.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...