dinsdag 24 september 2013

Waar je bruidsjurk kopen? 6 tips om een goede bruidswinkel te vinden.

CBW erkend sticker
Waar je bruidsjurk te kopen? Dat is een belangrijke vraag om je tijdens je oriëntatie mee bezig te houden. Waarop moet je letten, hoe herken je een goede bruidszaak. Hieronder 6 tips om een goede bruidswinkel te vinden.

1) Een goede bruidswinkel is CBW erkend


Een winkel is CBW erkend als ze zijn aangesloten bij Inretail (vroeger CBW Mitex). De winkels kun je herkennen aan de stikkers 'CBW erkend' op hun deur. Deze winkels hanteren de gunstigste voorwaarden met de beste garanties voor jou als klant. Zo hebben ze bijvoorbeeld een garantiefonds dat ervoor zorgt dat je altijd je jurk krijgt, ook als de winkel bijvoorbeeld failliet gaat. En zo zijn er nog wat meer garanties die heel fijn zijn om te hebben als bruid. CBW erkende winkels vind je hier.

2) Een goede bruidswinkel let op meer dan alleen je trouwjurk

Penrose lingerie

Bij een goede bruidswinkel kun je ook terecht voor lingerie en schoenen. Met lingerie staat of valt je trouwjurk en het is superbelangrijk dat de bruidszaak verstand van zaken heeft op dat gebied. De schoenen zijn ook belangrijk, denk niet niemand die ziet (kijk maar in willekeurige bruidsreportages). Bij een goede bruidszaak denken ze mee over het totaalplaatje (zonder dat ze je bepaalde accessoires proberen aan te smeren). 

3) Een goede bruidswinkel levert perfect passende bruidsjurken


Moeten plukken en trekken aan je jurk zodat die op z'n plaats blijft op je trouwdag is je ergste nachtmerrie.
Met een jurk die niet goed past mag je nooit tevreden zijn! Staat de jurk af bij het decolleté? Heb je het gevoel dat de jurk omlaag glijdt? Dat is prima te verhelpen door iemand met verstand van zaken.
foto's: Yes I do
Het is heel belangrijk dat degene die jouw jurk vermaakt ook de jurk op jouw lijf gezien heeft! Bij sommige (grotere) winkels zijn de adviseurs/verkoopsters en de coupeuse niet dezelfde persoon en ben je afhankelijk van de communicatie tussen die twee (en de adviseurs hebben niet altijd naaitechnische vakkennis). Als de coupeuse degene is die je jurk afspeldt heb je meer kans dat het goed komt!

4) In een goede bruidswinkel wordt naar jou geluisterd


Dat lijkt een open deur, maar de jurk die de verkoopster jou graag zou zien dragen is niet persé de beste jurk voor jou. Ze luistert ook niet meer naar je moeder/zussen/vriendinnen dan naar jou. Een goede verkoopster is gespitst op jouw wensen en heeft jouw belang voor ogen; dat jij mooier uitkomt dan ooit in je leven! Heb je het gevoel dat er niet naar je geluisterd wordt? Ga naar een andere winkel!

5) In een goede bruidsmodewinkel verkopen ze geen namaak!


Zie je een trouwjurk met van alles erop en eraan tussen de 400 en 700 euro? Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dat is dan vaak ook zo. Sommige winkels gebruiken foto's van bekende merken en zeggen dat ze die jurken in huis hebben. Maar wat ze eigenlijk doen is (slechte) kopieën die ergens in de derde wereld gemaakt zijn verkopen. Pas op voor dit soort winkels, je zou niet de eerste zijn die een zware teleurstelling te verwerken krijgt! Controleer op de officiële sites van de merken of de winkel inderdaad een echt verkooppunt van het merk is.

6) Een goede bruidswinkel heeft goede recensies


Kijk altijd even op de website van een bruidswinkel hoe de ervaringen van klanten zijn. Geschreven ervaringen kunnen een handig aanknopingspunt zijn, maar sommige winkels (zoals de onze) hebben ook video's waarin hun klanten vertellen over hun ervaringen. Je hoeft niks te lezen en het meest authentieke verhaal hoor je natuurlijk uit de mond van de klant zelf!

Zie je hoe dit artikel totaal niet gaat over hoeveel vierkante meters winkeloppervlak? Of over hoeveel bruidsjurken een winkel wel niet heeft hangen? Dat zijn namelijk niet de eerste vragen die je stelt. Natuurlijk moet je het idee hebben dat je jurk bij een bepaalde winkel te vinden moet zijn voor je erheen gaat. Maar met bovenstaande tips moet het lukken om bij een goede en betrouwbare winkel je droomjurk te vinden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...