maandag 14 september 2009

Lingerie tips voor niet(-meer)-bruiden

We schrijven wel vaker voor vrouwen die zelf geen bruid zijn, met name omdat iedereen ook wel eens te gast is op een bruiloft of een belangrijke rol vervult bij een huwelijk met alle kledingeisen en -wensen die daar bij horen. Dit artikel is bedoeld voor elke vrouw en heeft nagenoeg niets van doen met bruiden of bruiloften.

Bruidslingerie als 'gewone' lingerie.

Bruidslingerie is een variant op gewone lingerie waaraan buitengewone kwaliteitseisen gesteld worden. Bruid in Stijl bedacht daarom: waarom zou je in het dagelijks leven geen bruidslingerie dragen? Het is solide maar sierlijke lingerie en het is heus niet alleen verkrijgbaar in wit. Wit is overigens ook niet slecht, want dat houdt in dat het ook gemakkelijk in bijna elke denkbare kleur te verven is. Bruidslingerie is heel geschikt voor onder delicate stofjes of strakzittende kleding.

Shapers en casual kleding

Er zijn verschillende varianten shapers. Je hebt tube dresses, bodies en broekjes. Ook deze kunnen handig zijn onder casual kleding. Een MP-35 van Poirier is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor onder skinny jeans of een kokerrok. Zo heb je geen last van bobbels of 'tekening'. Voor jersey jurkjes kan het fijn zijn om een body te dragen. Voordeel is dat ze van hoogwaardige materialen en weefsels zijn gemaakt en lang meegaan (langer dan de iets goedkopere alternatieven van de grote confectieketens).

Goede kousen

Als er één dag is waarop je geen ladder in je kousen wilt hebben dan is het wel je bruiloft. Er zijn voor bruiden dan ook heel veel soorten kousen beschikbaar, zowel in hold-up (met jarretels) of stay-up (met siliconen anti-slip) variant. Kousen zijn er voor elke huidteint en voor hun dikte erg sterk.

Advies

Het voordeel van bruidslingerie kopen is dat het verkocht wordt in (bruids)speciaalzaken. Medewerksters van een goede bruidszaak kunnen je als geen ander helpen met de keuze van de beste lingerie.

vrijdag 11 september 2009

De prijs van een bruidsjurk

Vandaag kaarten we een belangrijk aspect van het kopen van een trouwjurk aan: de prijs. Over prijzen in de bruidsmodebranche bestaan veel misconcepties, die al dan niet moedwillig in circulatie worden gebracht.

Het moge duidelijk zijn: mooie jurken van goede materialen kosten geld. Veel geld in de meeste gevallen. Je krijgt gewoon geen Pronovias, Maggie Sottero, Eddy K, Jesus Peiro, Rosa Clara, Manuel Mota, Vera Wang of Linea Rafaelli voor minder dan 1000,- euro. Niet nieuw in ieder geval. Je kunt het best wel 2000,- euro reserveren voor je outfit, want je wilt wat te kiezen hebben en dat het geheel af is, met schoenen, lingerie en sieraden. De prijzen van jurken van eerdergenoemde merken hebben alles te maken met waar ze gemaakt worden en de materialen die er voor gebruikt worden. Het zijn geen jurken die al smelten wanneer je er met een lauwe strijkbout ook maar in de buurt komt, een risico dat bijvoorbeeld wezenlijk is bij chinese namaakjurken. Bij goede bruidszaken wordt er ook veel aandacht aan je besteed, hetgeen ook terug te vertalen is in tijd en geld. Bij de beste zaken mag je verwachten dat een bepaalde service in de prijs inbegrepen is: op maat maken, alle tijd en aandacht bij het passen, kopje koffie (elke keer als je komt), een goede stofhoes voor je jurk, goed advies over lingerie, sieraden en schoenen.

Ik noemde daareven namaakjurken. Dat brengt me op een ander punt: Bij een goed merk betaal je ook voor een origineel ontwerp, iets dat veel onderzoek en ontwikkeling vergt. Namakers en wederverkopers van namaak betalen geen geld voor goede ideeën, zij willen gewoon gemakkelijk geld verdienen en dragen niet bij aan een gezonde markt met goede producten, maar parasiteren daar juist op. Uiteindelijk zijn de eerlijke consumenten en bruidszaken het slachtoffer, omdat maatregelen ter bescherming van een idee of merk ook geld kosten.

Ik wil dit pleidooi sluiten met een oproep. Ga gewoon voor kwaliteit, laat je verwennen. Pak het goed aan, geef een mooi feest (klein of groot) en zorg dat je er op je allerbest uitziet. Dat doen je gasten ook. Ga voor die jurk waar je al tijden van droomt, begin desnoods met sparen en neem geen genoegen met minder.

donderdag 3 september 2009

Corsage: magneet vs. speld

Tot dusver vond ik het altijd een plaag, die kledingverwoestende struikjes die ze corsage noemen. De veiligheidsspeldjes die er voor gebruikt werden waren vaak zo stomp dat het onmogelijk was om de stof niet te beschadigen bij het opprikken of zo vol braampjes dat je mooie jersey-jurk er voor de helft aan bleef hangen als die corsage weer af moest. Om van de groene vlekken nog maar te zwijgen... Het was al zo erg dat ik uit principe al geen corsages meer droeg...

Gelukkig is dat al een poosje verleden tijd. Tegenwoordig heb je kleine supersterke magneetjes die je kunt verwerken in de corsages. Je hebt twee magneetjes per corsage, eentje voor achter de stof en eentje voor in het corsage zelf. Het voordeel is dat er geen gaatjes of afdrukken achterblijven in de stof. De magneetjes kunnen worden ingebonden zonder het groen te beschadigen, dus ook geen groene vlekken meer in je kleren. Dus, aanstaand bruidspaar, als je wilt dat je genodigden het door jullie gegeven corsage ook daadwerkelijk opsteken: kies voor magnetische corsages. Ik ga geen reclame maken voor fabrikanten of merken, google maar op magneetcorsages en je krijgt er zo al een stuk of wat. De meeste bloemisten kennen het idee
ook wel, dus vraag er specifiek om.

dinsdag 1 september 2009

Michael Barnaart van Bergen 'Après la pluie'

Zondag vormde huis ter duin het decor van de miljonair summer fair. Bruid in Stijl was ter plaatse en wel om de 2010 collectie van Michael Barnaart van Bergen te bekijken. De fair is op zich geen aanrader, tenzij je je graag weer terug op de middelbare school wilt wanen. Desondanks was de show van Michael wel de moeite waard. Hopelijk organiseert hij zijn volgende show zelfstandig, zodat we niet hoeven rond te lopen tussen stijlloos miljonairsgepeupel.

De 2010 collectie was niet verbluffend, maar wel goed. We hadden graag wat gedurfdere coupes gezien. Michael's collectie straalt eenvoudige luxe uit met ingetogen modellen vervaardigd uit mooie stoffen. De bescheiden collectie bestond hoofdzakelijk uit tricots en zijdesatijn met subtiele details. Of Michael een belofte is voor een nieuwe grote Nederlandse couturier, een soort nieuwe Percy of zelfs een Victor & Rolf, durven wij nog niet te zeggen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...