vrijdag 11 september 2009

De prijs van een bruidsjurk

Vandaag kaarten we een belangrijk aspect van het kopen van een trouwjurk aan: de prijs. Over prijzen in de bruidsmodebranche bestaan veel misconcepties, die al dan niet moedwillig in circulatie worden gebracht.

Het moge duidelijk zijn: mooie jurken van goede materialen kosten geld. Veel geld in de meeste gevallen. Je krijgt gewoon geen Pronovias, Maggie Sottero, Eddy K, Jesus Peiro, Rosa Clara, Manuel Mota, Vera Wang of Linea Rafaelli voor minder dan 1000,- euro. Niet nieuw in ieder geval. Je kunt het best wel 2000,- euro reserveren voor je outfit, want je wilt wat te kiezen hebben en dat het geheel af is, met schoenen, lingerie en sieraden. De prijzen van jurken van eerdergenoemde merken hebben alles te maken met waar ze gemaakt worden en de materialen die er voor gebruikt worden. Het zijn geen jurken die al smelten wanneer je er met een lauwe strijkbout ook maar in de buurt komt, een risico dat bijvoorbeeld wezenlijk is bij chinese namaakjurken. Bij goede bruidszaken wordt er ook veel aandacht aan je besteed, hetgeen ook terug te vertalen is in tijd en geld. Bij de beste zaken mag je verwachten dat een bepaalde service in de prijs inbegrepen is: op maat maken, alle tijd en aandacht bij het passen, kopje koffie (elke keer als je komt), een goede stofhoes voor je jurk, goed advies over lingerie, sieraden en schoenen.

Ik noemde daareven namaakjurken. Dat brengt me op een ander punt: Bij een goed merk betaal je ook voor een origineel ontwerp, iets dat veel onderzoek en ontwikkeling vergt. Namakers en wederverkopers van namaak betalen geen geld voor goede ideeën, zij willen gewoon gemakkelijk geld verdienen en dragen niet bij aan een gezonde markt met goede producten, maar parasiteren daar juist op. Uiteindelijk zijn de eerlijke consumenten en bruidszaken het slachtoffer, omdat maatregelen ter bescherming van een idee of merk ook geld kosten.

Ik wil dit pleidooi sluiten met een oproep. Ga gewoon voor kwaliteit, laat je verwennen. Pak het goed aan, geef een mooi feest (klein of groot) en zorg dat je er op je allerbest uitziet. Dat doen je gasten ook. Ga voor die jurk waar je al tijden van droomt, begin desnoods met sparen en neem geen genoegen met minder.

2 opmerkingen:

  1. De kritiek op WIT Wedding is onterecht. Op onze cover staat: tien jurken onder de 1.500 euro. En niet: 10 jurken onder de 1.000 euro. De jurken in de betreffende productie kosten allemaal minder dan 1.500 euro.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi francisca,

    Ik heb het nogmaals gecontroleerd en je hebt gelijk. Het is aangepast. Excuses.

    Bruid in Stijl

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...