donderdag 18 december 2008

Bruid en Kredietcrisis

Via dei Condotti, Rome. Een Gucci medewerker somt op wat hij heeft verkocht op een doordeweekse dag voor kerst; een paar schoenen, een bril, een riem en een sjaal. Dat is nogal weinig voor iemand die voorheen ongeveer 70 paar schoenen op een dag verkocht.

Elke dag worden we platgebombardeerd met nieuws over dalende dollars, twisten over topsalarissen, een inzakkende huizenmarkt en bange banken. Er is ook al een poosje een naam voor: Kredietcrisis. Er wordt behoorlijk zwaar over gedaan. Plannenmakers weten niet hoeveel krimp ze moeten voorspellen voor onze economie en hoe lang die duurt.

Voorlopig krijgt de Nederlander nog niet heel erg pijn in de portemonee. De olieprijzen zakken, dus autorijden wordt weer goedkoper, ook nieuwe auto's zijn momenteel erg goedkoop. Ook andere dingen worden goedkoper, dus er is wel een stijging van koopkracht.

Hoe ga je om met deze stemming als je trouwplannen hebt. In de dagelijkse omgang met mensen merken we dat voor sommige stellen er wel wat extra beraad nodig is. Moet het wel zo snel en kost het niet teveel? Beslissingen worden wel uitgesteld naar het nieuwe jaar. Je moet alleen wel opletten dat er nog steeds wel lange besteltijden zijn voor bijvoorbeeld bruidsjurken, er is vaak wel 4 maand nodig om je jurk te laten komen, dus te lang uitstellen kun je beter niet doen. De meeste aanstaande bruidsparen hebben ook al wel gespaard voor hun bruiloft. Je weet dat het wel een lieve duit gaat kosten, maar dat is het je ook wel waard.

Het huwelijk geeft op lange termijn wel een stukje zekerheid, want je maakt een belangrijk commitment naar elkaar. Als je goed naar de huwelijksbeloften kijkt gaat de hoofdmoot over de zorg voor elkaar. Je vertelt elkaar dat je op elkaar kunt rekenen. Dus als je van deze mooie plannen hebt, ga er gewoon voor. Het mooie van een goed huwelijk is dat het uitstijgt boven de omstandigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...