vrijdag 5 december 2008

Bruidsmagazines; welke zijn het best?

Een groot deel van alle aanstaande bruiden koopt een paar bruidsmagazines in de voorbereiding. Een goed idee, want je kunt in deze bladen een goede indruk opdoen van wat er zoal te koop is en waar.

Nu zijn er behoorlijk wat bruidsmagazines; titels als 'trouwen', 'witwedding' en 'loving you' staren je aan vanuit de schappen bij de boekwinkel. Hoe bepaal je wat het beste magazine is om mee te nemen? Bruid in Stijl helpt je op weg met een aantal criteria die je in gedachten kunt houden als je bruidsmagazines gaat kopen. Vervolgens zullen we ook een aantal magazines beoordelen met behulp van deze criteria.

Advertenties
Een gemiddeld bruidsblad bestaat voor 60-70 procent uit advertenties. Deze bijvoorbeeld geplaatst door merken, bruidsmodezaken of andere partijen die een bruidsgerelateerde service aanbieden. Advertenties zijn handig om te kijken wat voor stijl je leuk vind, of er misschien een merk is dat je bijzonder aanspreekt en ze helpen je ook adressen te vinden waar het verkocht wordt.

Tips
Bruidsmagazines staan ook altijd vol met tips voor de bruid. Schrik niet als er veel open deuren worden ingetrapt of een tip nergens op slaat, er staan ook goede tips tussen.

Redactionele artikelen
Daareven schreef ik over advertentiepercentages; daarin zijn de 'redactionele' artikelen niet meegenomen. Ik gebruik aanhalingstekens om aan te geven dat dit geen onpartijdige of zuiver informerende artikelen zijn. Dit verschijnsel heet 'advertorial' en is een vorm van sluikreclame. Deze artikelen worden stiekem betaald door adverteerders om leuke dingen over zichzelf te zeggen. De meeste magazines geven niet aan dat het om een advertorial gaat (er zijn een paar magazines die dat wel doen). In het algemeen kun je wel stellen dat als je een naam van een bruidszaak ziet in een magazine, daar ook voor betaald is. In de beoordeling hieronder worden de magazines beoordeeld op de kwaliteit van hun informatie.


Beoordeling van de Magazines

Bruid & Bruidegom

advertenties ***
tips **
informatie *


WIT wedding

advertenties ***
tips ***
informatie **


Trouwen

advertenties ****
tips **
informatie **


Loving You

advertenties ***
tips **
informatie ***
Conclusie

Een bruidsmagazine moet je kopen voor het plaatjes kijken / scheuren. Wat ons betreft komt daarbij 'Trouwen' het best uit de bus, want daarin krijgen de leukste merken de meeste ruimte. Bij de advertenties staan de namen en telefoonnummers van bruidszaken die de betreffende collecties in huis hebben. Wil je toch wat meer diepgang, dan is 'wit wedding' of 'loving you' de beste optie. Als je bijzondere creaties wil zien moet je een blad als 'White' kopen (overwegend italiaanse couture), zorg alleen dat je italiaans wel opgepoetst is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...