woensdag 29 oktober 2008

Designer schoenen voor designer jurken


Bij de start van deze blog, ergens februari dit jaar zijn we al tekeer gegaan tegen 'bruidsschoenen'. Als je van schoenen houdt, zoals wij, doet het gros van de schoenen in dit genre pijn aan je ogen, om van je voeten nog maar te zwijgen. Er waren natuurlijk ook reacties in de trant van 'huh, die heb ik ook, die zijn niet lelijk' en vermoedens over onze moreel-esthetische hoogmoed werden geuit. Een goed half jaar verderop is negentig procent van wat voor bruidsschoenen doorgaat nog steeds lelijk en verflauwt onze hoop op verandering.
Waarom is er eigenlijk zo'n duidelijk idee over wat bruidsschoenen zijn en waarom wordt er zo weinig van afgeweken? Elk merk dat zich profileert met 'bruidsschoenen' maakt lompe klompjes geschoeid op dezelfde leest. Laat je toch niet wijsmaken dat dát bruidsschoenen zijn. Bruidsschoenen bestaan eigenlijk helemaal niet. Elke schoen kan een bruidsschoen zijn.
Let wel; niet elke schoen is een mooie schoen. En ook niet elke schoen past even goed bij een bruidsjurk. Als je bijvoorbeeld echte Swarovski kristallen in je jurk hebt, moet je geen nepperds op je schoenen hebben. Het is wel zeker dat bij een designer jurk ook designer schoenen horen. Dus onder een Pronovias mag wel een Guess schoentje, onder een Jesus Peiro een paar Pedro Garcia's en een stel Manolo's staan vast niet verkeerd onder een creatie van Elie Saab.
Hier een paar links met mooie schoenen:
Net-a-Porter
YOOX
Verder lezen

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...