maandag 17 maart 2008

Tips voor je bruidskapsel

Onnodig te zeggen dat je haar er op je trouwdag perfect uit moet zien. Een ‘bad hair day’ op je bruiloft zou echt een catastrofe zijn. Hier zijn wat tips om je haar op z’n voordeligst te laten uitkomen op de grote dag.


Plaatjes, Collages, Magazines
Grasduin door magazines of verzamel plaatjes. Als je handig bent in knippen en plakken kun je zelfs met een leuke foto van jezelf wat looks uitproberen.


Oriëntatie
Bel een aantal kappers / stylisten en informeer naar hun mogelijkheden en service. Maak een lijstje en rangschik het naar je beste gevoel. In de aanloop naar je huwelijk zul je vast ook een aantal keer naar de kapper gaan, gebruik deze mogelijkheid om de kunsten van tenminste de twee bovenste kappers uit je lijstje uit te proberen.

Zorg dat je een idee hebt wat je wilt op je trouwdag, liefst een half jaar van tevoren. Rond die tijd zul je ook bezig zijn met de eerste pas voor je trouwjurk, dus kun je gelijk bij de bruidswinkel informeren naar hun aanbod in bruidsaccessoires; tiara, diadeem, sluier, curlies, kammen, etc. Vaak hebben ze wel één of meer bestelboeken met de meest uiteenlopende opties. Je kunt zo wat ideeën opdoen, om later terug te komen als je met je stylist gesproken hebt.


Kapsel
Laat je uiteindelijke coupe ongeveer een maand van tevoren zetten, dat zorgt ervoor dat je haar op de dag zelf op z’n natuurlijkst zit. Hoewel het moeilijk is om in bruidskapsels trends aan te wijzen, zijn er nu ook opties die minder traditioneel zijn. Het meest gebruikelijk is altijd het opsteken geweest, maar nu mag het ook wat losser. Populair op dit moment is half opgestoken, half samengebonden op de rug met een fraaie bloem of een mooi sieraad. Het hangt natuurlijk ook van de lengte van je haar af wat er mogelijk is, maar ook met kort of halflang haar kan een goede stylist wonderen doen.


Het is goed om na te denken over je algehele silhouet. Heb je een smalle sluike bruidsjurk of juist een bom van tule, houd er rekening mee bij de keuze van je kapsel. Bij een wijde jurk past vaak ook een volumineus kapsel. Neem in ieder geval een plaatje van je trouwjurk mee naar de haar stylist. Heb het met hem / haar ook over het karakter van je bruiloft. Is dat juist formeel of informeel, ’s avonds of overdag… Ook dit is goed om mee te nemen in je overweging.

Verder lezen:
Bruidskapsels: kapsels van de catwalk voor 2009
Bruidskapsels Inspiratie zomer 2010: Keep it Loose

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...