zaterdag 25 april 2009

De aanschaf van een bruidsjurk

De aanschaf van een bruidsjurk is iets waar je als bruid niet meteen alles van af weet. Een bruidsjurk schaf je niet elke dag aan en als je niet eerder getrouwd bent geweest of mee bent geweest met een zus of vriendin heb je er weinig ervaring mee. Bruid in stijl neemt je graag bij de hand met deze korte walk-through van de verschillende fasen in de aanschaf.

Orientatiefase

Dit is de knip en scheurfase en de periode dat je de hele avond en stiekem op je werk naar jurken aan het kijken bent. Het kan een goed idee zijn om een paar bruidsmagazines aan te schaffen zoals trouwen of wit wedding. Je ziet waarschijnlijk wel een paar bruidsmerken die je bevallen. Hier kun je naar zoeken op het internet. Vaak kun je op de site van het merk zelf wel de verkooppunten in Nederland vinden. Aan het eind van deze fase heb je ongeveer 3 tot 5 bruidswinkels gevonden waar je wel eens wilt kijken.

Pasfase

Het is belangrijk om op tijd te gaan passen; soms wordt er een nieuwe jurk voor je besteld en bij de grote merken duurt dat vaak wel 3 tot 4 maanden. Bij veel bruidszaken kun je niet zomaar binnen komen lopen zonder afspraak, dus het is altijd goed om even te bellen of te mailen van tevoren. Het is ook goed om je budget te vermelden en te informeren naar je slagingskansen voor het bedrag dat je uit wenst te geven. Houd er rekening mee dat de betere bruidszaken geen prijsinformatie verstrekken anders dan face-to-face in de bruidwinkel, dus je zult ze toch echt eerst moeten bezoeken. Bij sommige zaken is het niet persé nodig om een afspraak te maken als je wilt kijken, maar voor passen is vrijwel altijd een afspraak nodig. Hoe het passen verloopt verschilt per zaak, dat merk je vanzelf. Belangrijk is dat je je op je gemak voelt tijdens het passen.

De beslissing

Nadat je een aantal jurken hebt gepast bij verschillende bruidszaken moet je een beslissing zien te nemen. Sommige bruidsmodezaken vinden het belangrijker dat zij een jurk verkopen dan dat jij de perfecte bruidsjurk vindt, laat je dus NIET pushen. Als je er uit bent wordt er gevraagd om een aanbetaling te doen, volgens de meest gebruikte algemene voorwaarden* (moeten altijd opvraagbaar zijn) is dit maximaal 50%. Jij zet je krabbel op een bon of onder een contract en de koop is gesloten. Je hebt vaak 7 dagen bedenktijd, waarin de koop zonder problemen ongedaan gemaakt kan worden.

*De betere bruidszaken zijn aangesloten bij MITEX en hebben algemene voorwaarden die goede bescherming bieden aan de consument, jij dus. Hier zijn ze te vinden

Het vervolgtraject

De bruidszaak licht je bij je beslissing meteen in over de gang van zaken. Als ze een nieuwe bruidsjurk voor je bestellen gebeurt dat vaak zodra jouw aanbetaling ontvangen is. In tussentijd houden ze je op de hoogte over de vorderingen van de bestelling als je dat wenst. Als de bruidsjurk binnen is wordt je uitgenodigd voor de tweede pas, die is nodig om te bepalen wat er nog aan de japon moet veranderen zodat ze als gegoten zit. Vaak is dit ook het moment om het over de lingerie en accessoires te gaan hebben, zodat die ook in bestelling genomen kunnen worden.

Oplevering

De oplevering is meestal in de week van je trouwdag. Zo ben je zeker van een perfecte pas.
Het restbedrag moet altijd voldaan zijn voor oplevering. Zorg dus dat je dat rond hebt, een bruidszaak is wat dat betreft bikkelhard en krijg je jurk niet mee. Bij de oplevering krijg je de laatste goede raad mee en wordt je nog even goed ingeprent hoe je om moet gaan met je trouwjurk bij het aan- en uittrekken of bijvoorbeeld toiletbezoek.

De grote dag

De grote dag breekt aan. Je wordt gekapt en opgemaakt. Sommige bruidszaken bieden een service om je te helpen aan te kleden, maar met zussen, moeders en vriendinnen lukt het meestal ook wel.

Sterkte bij het vinden van dé jurk en vooral heel veel plezier!

gerelateerd:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...