zaterdag 22 maart 2008

Trouwen in Zwart

Ongehoord? Niet meer. Trouwen in Zwart kan tegenwoordig. Talloze merken hebben trouwjurken met zwarte details of bewerking. Sommige hebben zelfs echte trouwjurken (niet van dat halve werk, dat meer lijkt op een galajurk) helemaal in het pikzwart. Neem de black betty van Affinity, een supervolumineuze trouwjurk en zo zwart als de nacht. Kijk maar naar de plaatjes hieronder.

Traditioneel gezien was het altijd 'not done' om in het zwart te trouwen, maar eigenlijk stamt het idee voor wite bruidsjurken uit het Victoriaanse tijdperk, met als belangrijkste bruid natuurlijk Koningin Victoria die toen trouwde met Prins Albert. En zelfs daarna was het verre van de standaard. Eigenlijk konden witte trouwjurken alleen betaald worden door extreem welgestelde mensen en trouwden de meesten in de mooste gewone jurk of avondjurk die ze zich konden veroorloven. Pas in de twintigste eeuw is de witte jurk langzaamaan in zwang gekomen. Dus eigenlijk is het tradionele wit een erg jonge traditie.

Wit wordt wel geassociëerd met reinheid en kuisheid en sommigen dragen wit uit religieuze overtuiging. In sommige kringen mag een bruid in geval van 'seks voor het huwelijk' geen wit meer aan. In andere culturen is wit juist een rouwkleur en moet je zoiets natuurlijk niet dragen op je bruiloft.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...