woensdag 19 februari 2014

Backdrops; de bruiloft styling trend van 2014!

Backdrops is één van die dingen waar het van wemelt op populaire plaatjessites als pinterest en weheartit.
Backdrops - in beter Nederlands: decors of achtergronden - zijn een leuke manier om je bruiloftfoto's interessanter te maken en meer sfeer te brengen op je bruiloft. Als je in de openlucht trouwt bijvoorbeeld, dan is het leuk als je wat leuke elementen in kan brengen die je omgeving visueel nog interessanter kunnen maken.

Hoe creëer je de perfecte backdrop?

Kies een duidelijk thema waar alles bij past en wees heel consequent. Zorg voor leuke spulletjes die passen in het thema. Doe inspiratie op via pinterest. Als je een weddingplanner inschakelt kan die ook alles voor je regelen. Zoek een leuke interieurwinkel waarvan je spulletjes mag huren of ga lekker op zoek naar oude spulletjes op marktplaats. Denk aan oude kamerschermen, secretaires, typemachines, (schemer)lampen... Misschien kun je wel dingen gebruiken uit je eigen huisraad, dan wordt de styling natuurlijk helemaal persoonlijk.
Backdrop met lampionnen, schemerlamp en picknickset
Foto: Rob Elsjan fotorob.nl - styling Niki Polman

DIY backdrops / doe het zelf decors

Als je heel creatief bent, tijd over hebt en niet terugschrikt voor 'some good old fashioned' handwerk dan kun je overwegen zelf dingen te maken om te gebruiken als achtergrond, zoals leuke lampions, mooi gedrapeerde doeken, pompons, slingers, hangende mobielen, etc.

Backdrop van romantische gekleurde linten
bohemian chic backdrop - thebridaldetective.com
Backdrop met oude idustriële spulletjes
Foto: Indra Simons - isiweddings.nl

Gekleurde linten backdrop DIY
Backdrop van gekleurd satijnlint - pinterest
DIY backdrop met gekleurde linten en jampotjes met veldbloemen
Backdrop met jampotjes vol bloemen en kruiden, gecombineerd met linten.

1 opmerking:

  1. Een backdrop staat zo gaaf! Ook als fotograaf ben ik helemaal fan van. Het geeft de foto's van bijvoorbeeld de ceremonie direct de sfeer die het bruidspaar graag wil uitstralen op hun bruiloft. De foto's worden ook heel interessant daardoor en persoonlijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...