donderdag 25 april 2013

Korte bruidsjurken, wat is jouw favoriete silhouet?

Kort en pittig
Wat voor stijl korte bruidsjurken vind jij leuk? Met kort is natuurlijk alleen maar gezegd dat de zoom van de bruidsjurk niet op de grond hangt maar een eindje erboven. Maar hoe ver? En wil je dan een nauwsluitend silhouet, wat wijder of echt helemaal lekker Grace Kelly wijd? Keuzes, keuzes...

Bruidsjurk met lengte tot op het bovenbeen

Alleen doen als je prachtig slanke en torenhoge stelten hebt en dan moet je ook nog even oefenen met elegant gaan zitten, want de hele dag is dan het credo: 'knietjes bij elkaar'. Overigens: bij alle korte bruidsjurken geldt (nog meer dan bij lange bruidsjurken): Prachtige, opvallende schoenen eronder en geen peeptoes combineren met kousen of panties. Kousen kunnen sowieso problematisch zijn, omdat de bovenrand misschien onder je jurk vandaan piept.

Net boven de knie

Lengte tot op de knie is erg saai
Een vlotte lengte. Doen als je mooie benen hebt. Als je een kokerrok neemt net boven de knie en je hebt een peer figuur (cognacglas) dan lijken je billen dikker. Dus ben je een peer en wil je toch iets net boven de knie, ga dan voor iets wijders. Mooie schoenen zijn een must. 

Bruidsjurk met lengte tot op de knie

Soms heeft deze lengte de neiging om saai en braaf te ogen. Let daar op, als dat niet is wat je wilt. Natuurlijk hangt het ook helemaal af van andere factoren zoals de rokwijdte en de gebruikte stoffen en natuurlijk hoe gaaf de schoenen zijn die je eronder draagt. 

Net over de knie 

Een goede regel voor de meeste benen is stoppen op een smal gedeelte van je been. Dat geldt dus voor de enkel, net boven de knie en net onder de knie. Net over de knie is een schitterende lengte waarmee je veel kunt doen. Voor veel mensen is dit de lengte waarbij je benen langer lijken, slanker en je onderbenen schitterend uitkomen. En... weer mooie schoenen natuurlijk. 

Tea length bruidsjurk

Tea length bruidsjurken 

Tea length is een aanduiding voor een lengte tussen halverwege de kuit en de enkel. Tea length ziet er erg retro uit en is vooral leuk in combinatie met een wijd silhouet. Heel strak kan ook, maar dan kan het er weer wat oma-achtig uitzien, maar weer niet als je er gave schoenen onder draagt. Oh ja, schoenen. Je snapt 'm nu wel denk ik. 


Grace Kelly silhouet

Eigenlijk het klassieke X-silhouet van Christian Dior. Het kan met tule, maar je kunt ook gladde stoffen als bovenstof nemen of zelfs kant. Dit silhouet is leuk in bijna elke lengte. De rok kan beginnen in de taille voor het echte X-silhouet, maar iets lager (basque) kan ook erg leuk zijn. 

Grace Kelly - (c) Embrace

Kokerrok silhouet

Kokerrokken zijn supersexy, mits uitgevoerd in een goede lengte en perfect op maat gemaakt. Het mooist is als de rok doorloopt tot de taille. Perfect voor mooie benen en mooie billen. 

Voor kort achter lang

Wil je de voordelen combineren van een lange en een korte bruidsjurk? Dat kan! Ontzettend hip zijn bruidsjurken die kort zijn aan de voorkant en lang aan de achterkant. Zo kun je een korte bruidsjurk hebben met een sleepje bijvoorbeeld. Kijk wel uit, er zijn ook heel lullige uitvoeringen van dit idee die het coole ervan volledig teniet doen. Veel en mooie stof 'do the trick' met dit type bruidsjurk en natuurlijk ... *. Onze verwachting is dat we volgend jaar nog wel meer gaan zien van dit specifieke model trouwjurk. 

Kokerrok - (c) Embrace

Kousen voor onder een korte bruidsjurk

Hier een paar goede regels voor eventuele kousen of panty onder een bruidsjurk. Als je huidskleurig kousen neemt is glans absoluut verboden. Matte, huidskleurige kousen dus en dunner is altijd beter. Geen kousen combineren met open schoenen zoals sandalen of peeptoes.

Kijk ook naar het filmpje met onze figuurtips, daar zitten ook tips bij voor korte bruidsjurken.
Voor kort achter lang - (c) Embrace
Dior bruidsjurk voor kort, achter lang. Veel mooie stof is het devies.
* (het juiste antwoord is mooie schoenen)

woensdag 3 april 2013

Zonnebank? NEE!!!

Bleek of bruin?
Dat de zonnebank de kans op huidkanker en pigmentvlekken vergroot weten we inmiddels wel, maar er is nog een goede reden om niet onder de zonnebank te gaan liggen of te gaan liggen bakken op het strand. Je huid veroudert daardoor veel sneller en wordt stug en dof. Dit komt omdat je huid verhoornt


Eelt

Verhoorning ken je vast wel in de vorm van de eelt onder je voeten. Het treedt dus ook op onder invloed van UV-licht en het zichtbaar als een doffe bovenlaag op je huid. Een doffe huid is natuurlijk niet mooi. Op termijn leidt overmatige blootstelling aan UV-licht in veel gevallen zelfs tot de verhoorningsstoornis actinische keratose, een soort hoornige knobbels. Het komt vaak voor bij mensen boven de 40, maar er zijn aanwijzingen dat dit bij steeds jongere mensen zich manifesteert, mogelijk door onze cultuur van 'zonaanbidding' (steeds meer vakantie; wintersport, zonvakanties). Dus als je later in het bejaardentehuis nog de show wilt stelen, dan kun je nu maar beter kalm aan doen met zonnen.

Huidverzorging voor een stralende bruid / huid


Als je een stralende bruid wilt zijn en iets wil doen aan je huid voor je trouwdag, dan is het beste advies wat we kunen geven om een goede schoonheidsspecialiste op te zoeken en een behandelplan af te spreken in de aanloop naar je trouwdag. De schoonheidsspecialiste kan je op weg helpen om je huid goed te verzorgen, zodat die fris en stralend wordt en niet bruin en dof. Geloof mij: bruiner is niet altijd mooier. Daarbij:

Bleek is het nieuwe bruin! 


Bekijk hieronder een filmpje over wat je wél kunt doen om je huid in topconditie te krijgen voor je bruiloft.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...