donderdag 7 november 2013

Trouwringen uitzoeken, waarop moet je letten?

De tijd waarin trouwringen simpelweg een smalle band van goud om je vinger waren ligt inmiddels ver achter ons. Mede met invloeden vanuit Amerika, waar in een trouwring (van de vrouw) traditioneel een diamant is gevat is de trouwring uitgegroeid tot een heel persoonlijk sieraad.

Materialen voor moderne trouwringen

Goud als materiaal voor trouwringen is ook al lang niet meer vanzelfsprekend. Wat dacht je van metalen als Platina, zilver of zelfs staal? Of als je het bij goud houdt, wit goud of rood goud?  De smalle gouden ring is ook een gepasseerd station, trouwringen zijn er nu in allerlei vormen. 

trouwringen van UNI10

Verschillende vormen

Er is dus tegenwoordig heel veel keus in trouwringen. Helemaal als je ze speciaal laat ontwerpen en maken door een edelsmid! Daarom zijn we langsgeweest bij een echte edelsmid en haar hebben we gevraagd waar je zoal op moet letten bij het aanschaffen van een setje trouwringen.

Oud goud, nieuwe ringen

Je kunt zelf ook met goud komen, zo ontdekten wij. Stel je hebt de trouwringen van je grootouders geerfd dan kun je die hergebruiken in je eigen trouwring! Ontdek ook hoe dat zit in het filmpje hieronder.

In onderstaand filmpje vertelt Tineke van Edelsmederij UNI10 over haar werk, haar ontwerpen en algemene dingen waarop je moet letten als je naar trouwringen op zoek gaat! Het is een wat langer filmpje, maar er zit veel informatie in, dus wel de moeite waard. Veel plezier met kijken!  

1 opmerking:

  1. Mooi artikel! Ik ga nog niet trouwen, maar ik kijk er nu al naar uit om samen de ringen uit te kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...