dinsdag 20 augustus 2013

Muziek op je bruiloft? Hoe vind je samen de mooiste nummers?

Wil jij je bruiloft van een mooie soundtrack voorzien? De juiste muziek op de juiste momenten? Vandaag geven we een paar tips voor het uitzoeken van de perfecte muziek voor op je huwelijksdag. De kunst is om de hoeveelheid muziek te doseren. Teveel muziek kan gaan tegenstaan (let maar eens op bij slechte films).

Muziek en het moment

Wachten

Zijn er momenten waarop de gasten moeten wachten op jullie binnenkomst? Een zacht achtergrondmuziekje kan best sfeerverhogend zijn. 

Het gemeentehuis / trouwlocatie

Bij de meeste gemeentes of trouwlocaties heb je specifiek gelegenheid om na het ja-woord muziek te draaien. Zorg dat je het van tevoren aan de ambtenaar of bode hebt gegeven, dan zorgt die dat het in orde komt. 

Tijdens de ceremonie

Is er een moment waarop jullie elkaar toespreken, misschien wanneer je zelf de beloften naar elkaar uitspreekt? Niet te opvallende piano- of vioolmuziek kan het net iets indringender maken. 

Live muziek

Tijdens een receptie is een bandje of een pianist / gitarist erg fijn. Zoek iemand die makkelijk een avond vol speelt en gewoon lekker op de achtergrond z'n ding doet. Voor een feest mag het natuurlijk wel op de voorgrond, want een beetje dansen op live muziek is ook fijn toch? DJ's vallen niet echt onder live muziek, maar als je een goede DJ vindt die past bij jouw muzieksmaak heb je wel gegarandeerd de hele avond beweging op de dansvloer.

Tackle technische problemen op tijd!

Je kent het vast wel, gepruts met techniek en dingen die niet werken. Zorg voor een plan B! Heb je je muziek op CD? Neem ook een USB stick mee en vice versa. Geklooi met apparaten heeft precies het tegenovergestelde effect als wat je met de muziek had willen bereiken. 

Bruid in stijl's favoriete bruiloftsnummers

Onze all-time favorite is het jazzy 'Come rain or come shine'. Dat liedje gaat over liefde door dik en dun, in tijden van geluk en ongeluk. De versie van Liz Wright met Toots Thielemans is geweldig... 
Heel geschikt voor een plekje tijdens of na de ceremonie. 

Een vreselijk sexy en gevaarlijk nummer is 'Do I move you' van Nina Simone. Voor een bruid met lef!
Prima om een entree mee te maken. Om bij Nina Simone te blijven; My baby just cares for me is natuurlijk ook heel fijn. 

Een golden oldie en een heel romantisch nummer is 'Perhaps love' van John Denver. Gewoon een mooie lofzang op de liefde. 

'Be my man' van Asa is een soulful en eigenwijs nummer. Dat gaat over je compleet op je gemak voelen bij elkaar. 

'At last' van Etta James is een gaaf nummer dat het einde van de eenzaamheid bezingt. 

Een mooi duet is van Jason Mraz en Colbie Caillat: Lucky

Een voor de hand liggende suggestie is 'Make you feel my love', gezongen door Adele. 

Jack Johnson heeft ook een mooi lichtvoetig nummer geschreven: Better together.

Altijd goed is 'Everything' van Michael Bublé.

Leonard Cohen heeft een prachtig nummer geschreven 'Dance me to the end of love'. De versie van Madeleine Peyroux is een heerlijk zwoele uitvoering met een latin touch van dit schitterende stuk muziek. 

Handige tools voor je bruiloftsplaylist

Spotify is een handige tool om playlists in te maken en te beheren, samen met je aanstaande. Grooveshark ook, daarvoor hoef je trouwens niets te downloaden en het opent gewoon in je browser. Grooveshark is wel weer minder geschikt voor mobiel gebruik. Uiteraard kun je ook in Youtube playlists maken. 


1 opmerking:

  1. Erg leuk blog om te lezen met handige tips! Zelf had ik een DJ ingehuurd die gespecialiseerd is in bruiloftsfeesten (via Sound4all). De DJ wist veel goede nummers waar wij zelf nooit niet aan gedacht hadden, dit was erg fijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...