vrijdag 3 mei 2013

jesus peiro viert 25e verjaardag groots op de Catwalk in Barcelona

Voor Jesus peiro was dit een heel speciale gelegenheid en dat kon je merken op de Catwalk van de Pasarela Gaudi, waar elk jaar de grote Spaanse ontwerpers hun bruidsmode collecties tonen. Het Catalaanse bedrijf Jesus Peiro viert dit jaar zijn 25e verjaardag met een prachtige collectie voor 2014, die verwelkomd werd met warm applaus in de pasarela.

Twee kleermakers en een model
 openen de show van jesus peiro
De show opende met een voorstelling van een model met een onvoltooide bruidsjurk, begeleid door twee kleermakers. Dat was enorm leuk gedaan, want op het levende model waren zwarte lijnen aangebracht zoals je ziet op een buste waarop mode ontwerpers hun kleding mouleren. Op haar arm droeg ze een prachtig gestileerd speldenkussen en op de jurk waren schetsen en tekeningen gespeld, zoals je als ontwerper doet wanneer je bezig bent een jurk op de buste te maken. De collectie heet 'Costuras', het Spaanse woord voor 'naden' of 'stiksels'. Een schitterende naam voor een collectie bruidsjurken die niet zouden misstaan bij haute couture shows in Parijs.

Jesus Peiro 2014 collectie


Een mooi begin van de tweede dag van de Barcelona Bridal Week 2013. Op de catwalk kregen romantische inspiratie en fantasie de vrije loop. Dit jaar gebruikte Merche Segarra, de ontwerpster van Jesus Peiro, een breed palet aan materialen: tule, mikado, chiffon, uiteraard allemaal van zijde. Er waren zeemeermin-silhouetten, asymmetrische coupes en heel veel mooie halslijnen. Dit jaar waren er net als vorig jaar bijna geen strapless jurken te bekennen in de show. Wel 'optisch strapless', waarbij de schouders bedekt zijn met doorzichtige stoffen zoals tule, organza en prachtig kant met een open structuur. De modellen hadden allemaal prachtige Brigitte Bardot kapsels, zodat de hele show deed denken aan Dior in de jaren '50.
Er waren ook weer veel mouwen en ook de peplum (die vorig jaar zijn intrede deed in de gewone mode) werd niet vergeten.

Opvallend waren ook de accessoires met veel zwarte accenten, die een rebels accent geven aan de verder witte stoet aan bruidsjurken. De show werd afgesloten door een prachtige jurk met pailletten met een rok die is opgenomen bij de heup. Een uitzonderlijk mooie jurk, die getuigt van enorm vakmanschap.


Veel zwarte strikken

Jesus Peiro's mooie mouwen

De bateau hals met splitje is typisch Jesus Peiro

Let op deze prachtige ceintuur

Veel bedekte schouders en bovenarmen

Ook Jesus Peiro is de peplum niet vergeten

foto credit: Barcelona Bridal Week

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...