zaterdag 4 mei 2013

Jesus Peiro 2014: 7 opvallende elementen

In dit artikel gaan we de 2014 collectie van Jesus Peiro analyseren. Wat is er nieuw, wat is er gebleven van vorig jaar? Wat voor stoffen en bewerkingen werden er gebruikt? Uit onze analyse zijn er 7 dingen gekomen die de 2014 collectie kenmerken. Hier zijn ze:


Jesus Peiro's optische strapless look

Dit noem ik even zo, omdat Jesus Peiro fantastisch mooie stoffen gebruikt rond de hals die de huid prachtig laten doorschijnen. Op deze manier heb je de looks en de glamour van een strapless jurk, met toch iets over je schouders (en bovenarmen).


Mouwen en mouwtjes

Net als vorig jaar zijn er weer veel mouwtjes en mouwen in deze 2014 collectie. Soms zijn ze transparant, van organza, tule of kant, maar Jesus Peiro maakt ook jurken met ondoorzichtige mouwen.Jesus Peiro goes back to black

Het zwarte lint vind ik zo 'niet Jesus Peiro', dat ik me afvraag of de linten er nog op zitten als de bruidsjurken worden uitgeleverd aan de winkels straks in Oktober. Ik heb nog niet de kans gehad om er naar te vragen, dus dat houden jullie nog van ons tegoed. 


Grafische patronen

Jesus Peiro heeft ook in 2014 weer veel stoffen met ingeweven patronen, zoals kant, macramé, crochet en borduursels. Er zijn stippen, strepen, bloemen en krulachtige motieven te zien. 


Hoge ronde halzen

Deze trend heeft Jesus Peiro vorig jaar ingezet; de 'jewel neckline'. Vaak koppelt het merk deze halslijn met mouwen. Deze halslijn wordt eigenlijk alleen maar uitgevoerd in transparante stoffen zoals tule en organza. 


Asymmetrie

Enkele bruidsjurken die op de catwalk te zien waren verwijzen duidelijk naar de jaren 20, met coupe en biais (schuin van draad), zodat de stof optimaal valt. Veel van deze ontwerpen hadden ongelijke stofvolumes links en rechts, soms duidelijk asymetrisch door een een-schouder model en soms was de stof wat subtieler naar één kant gebracht. 


Jesus Peiro's glitter & glamour

De laatste jaren maakt Jesus Peiro er de gewoonte van om het klapstuk van de show een bruidsjurk te laten zijn die van top tot teen bewerkt is met fijne pailletten of kristallen. Zo ook dit jaar (de jurk met het zwarte lint om de taille, gecombineerd met sluier). Verder kenmerkten de jurken in de show zich door kunstig ontworpen en fraai vormgegeven applicaties en halssieraden.

foto credits: Barcelona Bridal Week

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...