dinsdag 26 februari 2013

Wil je een echt unieke bruidsjurk? Laat je trouwjurk ontwerpen!

(c) embracemode.nl

Kun je de jurk van je dromen niet vinden, of weet je heel specifiek wat je wilt hebben? Je kunt je jurk laten ontwerpen en maken. Dat heet couture, of bruidscouture (als het specifiek om bruidsjurken gaat). Een jurk ontwerpen is een spannend proces. Jouw wensen worden vertaald in een bruidsjurk, eentje die niemand anders heeft! Een jurk die je zelf ontwerpt of laat ontwerpen heeft een eigen verhaal, namelijk dat van jou! Specialer en persoonlijker kan niet toch?

Oriëntatie op het ontwerp van je bruidsjurk

Maak collages, knip plaatjes uit tijdschriften, leg prikborden aan op pinterest, maak mapjes met foto's. Kun je tekenen? Maak dan ook tekeningen.
Zorg dat je bij elk inspiratieplaatje weet uit te leggen wat het element is wat je er zo in aanspreekt (het haar, de halslijn, de stijl, de stof, de sfeer, etc.).

Bij de bruidsmodeontwerper aan tafel:

Wat staat je goed en wat voelt fijn?

Zorg dat je ook wat jurken gaat passen, meestal kun je bij ontwerpers ook kant en klare jurken passen. Zo kun je zien wat een goed silhouet voor je is, welke halslijn je gezicht en schouders het best laat uitkomen en wat voor kleuren (ja, ook wit is er in verschillende tinten) jou flatteren. Jurken aantrekken helpt ook bij het bepalen wat voor stoffen je fijn vindt; er zijn soepele en stugge stoffen in allerlei gradaties.

Wat is het budget voor je bruidsjurk? 

Wees open over wat je aan je jurk wilt uitgeven, onderdeel van ontwerpen is ook rekening houden met de kosten. Het is ook jammer als je al een uur aan het praten en ontwerpen bent geweest en vervolgens blijkt dat het ontwerp niet past binnen jouw budget.

(c) embracemode.nl

Geen vervelende verrassingen? 

Zorg dat je goede afspraken maakt over het ontwerp. Minstens zo belangrijk als een goede offerte is hoe de vormgeving van het uiteindelijke ontwerp is vastgelegd. Het is daarom aan te bevelen je jurk door iemand te laten maken die ook het schetsen en tekenen goed beheerst. Aan de tekeningen kun je zien of de ontwerper goed begrepen heeft wat de bedoeling is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan verderop in het proces.

Hoe houdt je een vinger aan de pols?

Kies een ontwerper die met toiles werkt. Een toile is een jurk van goedkope proefstof. Met behulp van de toile wordt het patroon op jouw figuur getest en zie je voor het eerst of het ontwerp het écht goed doet op jouw lichaam. De toile wordt ter plekke aangepast, dus er kan nog volop geschoven worden in de vormgeving.

Echt uniek?

Bedenk goed wat je wilt. Wil je een echt uniek ontwerp? Sommige 'ontwerpers' werken met bestaande patronen, daar is niets mis mee, maar de kans is groot dat je jurk niet zo uniek is als je wel zou willen. Misschien ten overvloede: Een jurk op maat bestellen (uit China) is niet hetzelfde als een jurk laten ontwerpen.

Belangrijke noot:

Goed is wel om in gedachten te houden: Je kunt een ontwerp dat je samen met een ontwerper bedenkt niet door iemand anders laten uitvoeren. Als je zelf al je hele idee hebt uitgetekend kan dat wel. Je begrijpt dat het niet eerlijk is naar een ontwerper om met zijn tekeningen naar iemand anders te stappen, daarbij kun je in de problemen komen vanwege het recht rondom intellectueel eigendom.

Bij Embrace helpen we je graag met het realiseren van je droomjurk. Hier vind je hoe het bij ons gaat en wat er bij ons mogelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...