woensdag 7 november 2012

Hoe social wordt jouw bruiloft?

Steeds vaker zie ik op facebook of twitter foto's verschijnen van bruiloften die op het moment van opname nog volop in gang zijn. De gasten op het feest maken een foto met een mobieltje en twitteren of facebooken die de wijde wereld in. Je kunt je afvragen of je dat eigenlijk wel wilt. Wil je überhaupt dat de helft van de mensen op je bruiloft met hun schermpjes in de weer zijn?

Etiquette

Ik ben een groot fan van social media en allerlei nieuwe technologie. Maar tegelijk zie ik soms ook nadelen. 
In restaurants zie ik vaak mobieltjes op tafel, wat echt not done is. Op straat zie ik vaak jongeren die ongeveer aan hun schermpje zitten vastgelijmd. Ik denk dat we een keer goed moeten gaan nadenken over wanneer onze electronische vriend in zakformaat eigenlijk gewenst is. 


 Privacy


Bij bruiloften vind ik het nog eens extra aandacht waard, omdat het een feest is waar je doelbewust mensen voor uitnodigt. Je wilt je feest beleven met die mensen en iedereen die niet uitgenodigd is, heeft er niet bijster veel mee te maken. Als foto's van jouw bruiloft via facebook op twitter op internet komen is je privacy dus in het geding. Het is aan de ene kant wel heel leuk en spontaan allemaal, maar het is wel goed om na te denken of dat is wat je wilt! Misschien vind je foto's op internet geen enkel probleem, maar wil je wel dat het mooie foto's zijn, dus niet van die gare instagrammetjes gemaakt met een telefooncamera. Of wil je zelf gewoon de eerste zijn die met de bruiloftsfoto's naar buiten komt. Heeft ook wel wat, toch? 


 Trouwfoto's / Bruidsreportage

Ook voor je trouwalbum is het niet leuk als jij (of de fotograaf) erg je best moet doen om foto's te selecteren  waarop geen mensen staan die met hun mobiel in de weer zijn. Of wat dacht je van de fotograaf, die de hele tijd amateurfotografen moet ontwijken voor hij of zij de officiële kiekjes voor de bruidsreportage kan schieten. 

Het belangrijkst is misschien wel dat je op je eigen bruiloft in het middelpunt wil staan en een keer wilt genieten van de onverdeelde aandacht van je familie en vrienden. 

Wat kun je doen?

Ben jij ook terughoudend in het delen van je leven op het web en heb je liever onder controle wat er over jou op internet te vinden is? Overweeg dan om iets in je uitnodiging te zetten over bovengenoemde zaken, of via je ceremoniemeester je gasten te instrueren. 

Wat vind jij? Leuk al die amateurfotografen, facebookers en twitteraars? Of niet? Laat een reactie achter onder deze post of op facebook
foto: Derk Martinez

1 opmerking:

  1. Goed blog! Daar had ik eerst ook niet aan gedacht maar ik was laatst bij een <a href="http://www.wishesandweddings.nl>event</a> en daar had de BABS die daar was het er inderdaad over. Heel goed om dit van te voren te bespreken. Stel je voor zeg... een fotoboek vol met vrienden met hun mobieltje!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...