dinsdag 20 april 2010

Destination trouwjurken: de kofferbruidsjurk.

Als er geen grote aswolken rondzweven boven grote delen van Europa wordt er vrij veel gevlogen. Een deel ervan is huwelijksgerelateerd. Uiteraard zijn er natuurlijk de huwelijksreizen naar exotische bestemmingen, maar ook het huwelijk zelf wil wel eens buiten de landsgrenzen georganiseerd worden. Daar zijn praktisch natuurlijk voor- en nadelen aan. Je mag bijvoorbeeld niet meer dan 20 kilo aan bagage meesleuren. Een interessant weetje in dat kader is bijvoorbeeld dat een gemiddelde bruidsjurk al snel 20 tot 30 procent van dat gewicht opsoupeert, tenzij je 'm natuurlijk in het vliegtuig al aan doet, haha. Maar goed, daar zijn ook oplossingen voor. Eén daarvan is de zogenaamde 'destination wedding dress', vrij vertaald: kofferbruidsjurk. Dit soort jurken zit niet vol met tule en de hoeveelheid gebruikte stof is beperkt. Er zijn bruidsjurken die speciaal gemarket  worden als destination dress, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een beetje opletten op volume en gewicht bij het passen.

N.B. Zorg dat je op plek van bestemming wel beschikking hebt over een (stoom)strijkijzer. 


jurk op de foto is 9099 van Jesus Peiro.

Bruid in stijl één van de leukste blogs volgens Perfect Wedding!

We zijn zeer vereerd vermeld te zijn in het lijstje leukste nationale en internationale blogs van Sarah van the Perfect Wedding. Harstikke leuk! Wij gaan ons stinkende best doen om die nominatie waardig te blijven!
Ze kan er trouwens zelf ook wat van, dus check haar trouwblog ook met enige regelmaat!

donderdag 15 april 2010

Barbie bruid

Nee, dit stukje gaat niet over Barbie's in trouwjurken van bekende designers. We hebben het hier over echte mensen in barbie trouwjurken! Japan is het land waar het allemaal kan. De firma Mattèl, sinds 1959 de koningin van de poppenbusiness, heeft in Tokyo een collectie met life-size barbie trouwjurken gelanceerd.
Het leuke is dat de details heel groot zijn uitgevoerd, zodat er een pop-achtig effect wordt bereikt.
Op de japanse site Kuraudia kun je er meer over vinden.

dinsdag 13 april 2010

Etxart & Panno Summer 2010 lookbook

Hier is een bloemlezing uit het lookbook van de 2010 collectie van Etxart & Panno, een enorm cool label uit Barcelona! De Etxart & Panno zomercollectie is lekker luchtig met mooie zijde, linnen en katoen, en soepelvallende snits. Sommige van de modellen zou je zelfs kunnen gebruiken als 'destination' trouwjurk!

photos: Carlos Alsina.

zondag 11 april 2010

Besluiteloze bruid

Keuzevrijheid en een enorm aanbod om uit te kiezen maken je niet gelukkiger. Een nieuwe zorgverzekering, internetaansluiting of camera kunnen ons de nodige hoofdbrekens bezorgen. In de afgelopen decennia is de keuzevrijheid en het geloof in de maakbaarheid van je eigen geluk behoorlijk gegroeid. We zijn er alleen, tegen verwachting in, niet gelukkiger van geworden.

Barry Schwartz schreef in 2004 'the paradox of choice', waarin hij dit tegenstrijdige verband beschrijft. Zijn bevindingen zijn sindsdien door talloze psychologische onderzoeken en marketingonderzoek ondersteund: de hoofdbrekens gepaard gaande bij de keuze zelf en de spijt / onzekerheid over niet gekozen opties achteraf zorgen voor een sluimerend gevoel van onbehagen. Het zou ook goed een verklaring kunnen zijn voor wat we in ons recente 'leukste bruidswinkel' onderzoekje tegenkwamen: Bruiden waren geneigd kleinere winkels positiever te waarderen dan de grote jurkenschuivers, ook al werd het aanbod zelf lager gewaardeerd. In de bruidswinkel hebben we het ook vaak genoeg geïllustreerd gezien: Bruiden die een halve bruidswinkel willen passen, kopen vaak uiteindelijk niets. Het kan zo erg worden dat het niet vinden van dé jurk tot uitstel van de bruiloft leidt. Daarentegen zagen we ook bruiden die hooguit 2 of 3 jurken aanpasten op een relaxte manier een keus maken waar ze enorm tevreden mee waren en bleven. Waarschijnlijk is het dus een raadzame strategie om het klein te houden voor jezelf: niet teveel bruidswinkels bezoeken en goed bepalen welke jurken je wilt passen. Daarnaast is het handig om mensen mee te nemen die goed kunnen luisteren en je goed kennen. Mensen die niet luisteren en luidruchtig zijn met hun mening kunnen de keuze ook aanmerkelijk bemoeilijken.

zaterdag 10 april 2010

de Bruidsjurk van Yolanthe

Als blogger kijk je uit narcistische beweegredenen nog wel eens naar de bezoekersaantallen van je blog. Ik doe dat zelfs met enige regelmaat. Soms kom je dan merkwaardige dingen tegen, zoals afgelopen woensdag. Afgelopen woensdag waren er opeens meer dan dubbel zoveel bezoekers als op een normale doordeweekse dag. Dat is natuurlijk een intrigerend gegeven. Je eerste ingeving is natuurlijk dat je eindelijk die post hebt geschreven die duizenden mensenlevens gaat veranderen. Maar helaas: het mocht niet zo wezen. Het blijkt namelijk dat Yolanthe voornemens is te trouwen met Wesley Snijder. Volgens de telegraaf heeft collega-voetbalvrouw Rosanna Kluivert de opdracht om het ontwerpen van de bruidsjurk uit te besteden aan Maria Karin, een relatief onbekende Portugese ontwerpster. Ons eerdere stukje over Yolanthe's verschijning op het nationaal songfestival trekt waarschijnlijk belangstelling, omdat men ongetwijfeld op zoek is naar de trouwjurk van Yolanthe. We wilden wat plaatjes laten zien van de trouwjurken van Maria Karin, maar er bleek weinig te vinden, omdat het kennelijk alleen verkocht wordt in winkels zonder (al te duidelijke) website. Onze prognose: Yolanthe trouwt in een lange sluikvallende japon met veel kant (en misschien een empire accentje), met uiteraard een flinke sleep en grote mantilla achtige sluier.

donderdag 1 april 2010

Janice showt prêt-à-porter in het college hotel

Janice, mode VeeJay bij TMF en in het dagelijks leven couturier, presenteerde zijn winter collectie 'Jazz' zoals eerder al beschreven in de eerste instantie in besloten kring. Om zijn nieuwe wintercollectie nu ook aan het grote publiek te showen heeft hij 3 kamers in het college hotel in Amsterdam gehuurd en liet zijn Modellen een soort tableau vivant opvoeren waar de bezoekers tussendoor konden lopen. Kim Hoorweg was met haar zwoele jazzy stemgeluid ook weer van de partij. De collectie is enigszins geïnspireerd door de musical 'Chicago'.
Bekijk hier een stukje dat RTL boulevard aan Janice's show wijdde.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...