vrijdag 22 oktober 2010

Korte bruidsjurken

Ugo Zaldi 2011
Je moet er nu vast nog niet aan denken: korte bruidsjurken. Maar misschien ook wel, misschien maak je al plannen of ben je je aan het oriënteren. Misschien trouw jij volgend jaar, hartje zomer, over de 30 graden celsius... Dan is een korte bruidsjurk wel fijn. Daarom schrijf ik dit artikel: voor de bruiden die zich in dit koude jaargetijde mogen warmen met de droom van een huwelijk op een warme zomerdag in 2011.

Korte bruidsjurken-trend

korte bruidsjurk 1969
In 2010 kwamen ze in de mode en de trend zet zich voort. Er zijn zelfs merken, zoals bijvoorbeeld Ugo Zaldi, waarvan de halve collectie bestaat uit korte bruidsjurken. Bij Ugo Zaldi zijn ze dan ook nog eens helemaal van zijde gemaakt, zodat je in zo'n jurk tropische temperaturen moeiteloos kunt doorstaan. Nieuw is de trend overigens niet: in de jaren '50 en '60 waren ze vrij gewoon. Het schijnt dat Coco Chanel al in 1920 de korte bruidsjurk heeft geïntroduceerd (wel met een lange sleep).

Korte bruidsjurken voor jouw figuur


Ugo Zaldi 2011
Er zijn eigenlijk 3 mogelijkheden qua lengte. Boven de knie, op de knie of onder de knie. Voor een lengte halverwege de kuit bestaat de aanduiding 'tea length'. Een opmerking bij een lengte op de knie: let er vooral bij kokerrokken op dat het er niet lijzig uitziet. Er zijn natuurlijk ook verschillende silhouetten. Veel voorkomende zijn het X-silhouet à la Dior, nauwsluitend à la Marilyn Monroe of empire (strak tot onder de boezem, daaronder soepelvallend). Als je heel mooie benen hebt is een pittige jurk boven de knie erg leuk. Heb je fraaie rondingen dan kan een nauwsluitend silhouet een leuk idee zijn. Ben je superslank met cup A of B dan is een empire modelletje absoluut iets om te proberen. Voor les petites is er goed nieuws: een korte bruidsjurk kan je zelfs langer doen lijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...