donderdag 29 juli 2010

Couture Kousebandjes

"Something old, something new, something borrowed, something blue (and a penny in your shoe)"

Klinkt vast niet onbekend. Rondom het verschijnsel trouwen zie je veel bijgeloof, tradities en rituelen. Mensen hebben dat klaarblijkelijk nodig. Je zag het afgelopen WK ook: Je had bijvoorbeeld mensen die een vaas bloemen laten staan tijdens het hele WK, om vooral de winnende condities niet te veranderen (ja een uitgebloeide vaas bloemen is echt zo'n voorbeeld wat het Nederlands elftal persé nodig heeft om te winnen). Zelfs de voetballers zelf droegen een bio-stabiel achtig armbandje dat hen via de magnetische weg evenwichtiger zou moeten maken... Allebei knappe voorbeeldjes van magisch denken. Dit type associatie is typisch voor één van de ontwikkelingsstadia van kleine kinderen en we komen er kennelijk onze hele leven niet geheel vanaf.

Het kousebandje is ook zo'n ritueel. Een tijdje schreef ik over kousebandjes met een medaillon van Poirier, maar vandaag werd ik door een vriendin op iets geweldigs gewezen: Couture Kousebandjes van Florrie Mitton. Ze zijn gemaakt van hele mooie zijde, kant en vaak versierd met een vintage elementje. Ze worden met de hand gemaakt en worden geleverd in een prachtige gift box. Dit kousebandje houd je waarschijnlijk liever zelf!


Bron: Froufrou fashionista met dank aan Rebecca.

1 opmerking:

  1. Wow, wat een gáve kousebandjes! Da's inderdaad echt een super mooi cadeau. Het doet me meteen aan een "bridal shower" denken.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...