dinsdag 2 maart 2010

Belangrijk: een goede ceremoniemeester!

Een goede ceremoniemeester is onmisbaar op je bruiloft. De ceremoniemeester houdt zich bezig met het coördineren en managen van dé huwelijksdag en fungeert als gastvrouw voor jullie gasten. Eigenlijk begint de taak van een ceremoniemeester al ver voor de bruiloft met de voorbereidingen.

Zorg ervoor dat je een ceremoniemeester kiest die goed kan organiseren en het leuk vindt om de hele dag druk bezig te zijn. Belangrijk is ook dat het een persoon is waar jullie je beiden op jullie gemak bij voelen.

Wat zijn onder andere de taken van de ceremoniemeester?:

 • De ceremoniemeester is de tussenpersoon van het bruidspaar ;
 • Controleert van tevoren alle gemaakte afspraken met de leveranciers;
 • Coördineert de hele trouwdag;
 • Beheert alle papieren voor de plechtigheden;
 • Heeft de ringen bij zich;
 • Voorziet iedereen van corsages;
 • Regelt de volgorde van de volgauto's en volgorde van in- en uitstappen van de gasten;
 • Coördineert de aankomst en het vertrek van alle gasten;
 • Zorgt dat jullie de openingsdans op tijd beginnen;
 • Zorgt voor de contante betalingen op de dag zelf.

Naast de coördinatie van jullie trouwdag is de ceremoniemeester ook degene die precies moet weten wat jullie wel en niet willen op jullie trouwdag. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wel of geen speeches en sketches. Het is erg vervelend als jullie iets beslist niet willen, maar dit toch gebeurt, omdat de ceremoniemeester niet op de hoogte is. Tevens zorgt de ceremoniemeester ervoor dat een week van tevoren alle afspraken gecontroleerd worden en dat op de dag zelf alles goed geregeld verloopt.

Mocht je geen familie en of vrienden willen belasten met deze verantwoordelijke taak dan kun je een professionele ceremoniemeester inschakelen. Zodat zij ook optimaal kunnen meegenieten van jullie bruiloft. Er zijn bureaus die hierin zijn gespecialiseerd. Vraag er altijd naar of de professionele ceremoniemeester een opleiding heeft gevolgd bij de Beroepsorganisatie voor Weddingplanners Nederland (BWPN), dan weten jullie zeker dat de bruiloft in vertrouwde handen is.

Dit artikel is geschreven door Patricia van Elkhuizen weddingplanner en aangesloten bij de beroepsorganisatie voor weddingplanners Nederland (BWPN). Je kunt bij haar terecht voor meer informatie via www.trouwadviesbureau.nl of je kunt haar een vraag stellen via info@trouwadviesbureau.nl of 06-50277629.

lees meer over de ceremoniemeester

1 opmerking:

 1. Hihi, wat grappig dat we alletwee een post over ceremoniemeesters plaatsen vandaag! 2 zielen 1 gedachte :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...