dinsdag 5 januari 2010

Eerste Hulp bij Bruiloften. Schakel een weddingplanner in!

Een goede, professionele weddingplanner is servicegericht, een organisatorische duizendpoot, communicatief, creatief en heeft een goed netwerk van betrouwbare leveranciers. Zij ondersteunt, geeft tips, regelt en laat jullie genieten van de voorbereidingen en natuurlijk van de bruiloft zelf.

Weddingplanners zijn er echt niet alleen voor bruidsparen met weinig tijd en veel geld. Ook als je op zoek bent naar leuke ideeën, advies over een bruiloft wilt, organisatietalent mist of gewoonweg organiseren niet leuk vindt, kan een weddingplanner uitkomst bieden.

Deskundige

Een weddingplanner kan je veel werk en uit handen nemen. Zij weet alles op het gebied van bruiloften regelen en plannen. Vraag je hulp aan een deskundige, dan heb je geen omkijken meer naar de organisatie van de dag. De weddingplanner zorgt dat jullie wensen worden uitgevoerd en geregeld. Alle definitieve beslissingen/ keuzes worden wel door jullie zelf gedaan. Een compleet van A tot Z geregelde bruiloft bevat onder andere de volgende onderdelen.(locatie, budget, ceremoniemeester, diner, fotograaf, gemeentehuis, huwelijksreis etc. Het is ook mogelijk om een weddingplanner voor bepaalde onderdelen in te schakelen zoals bijvoorbeeld het maken van een draaiboek. Tevens is ze ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de trouwwereld, volgt cursussen en workshops, bezoekt beurzen, heeft een groot en goed netwerk met leveranciers en heeft vaak gunstige prijsafspraken.

Een weddingplanner voert onder andere de volgende werkzaamheden uit:

  • De totale organisatie en planning van de bruiloft;
  • Het leveren van unieke ideeën, advies en oplossingen voor de bruiloft;
  • Het fungeren als aanspreekpunt tijdens de voorbereidingsperiode en op de huwelijksdag zelf voor leveranciers, gasten en bruidspaar;
  • Het voordragen van leveranciers, het maken van afspraken en contractonderhandelingen;
  • Het maken van een tijdsplanning;
  • Bewaken van het trouwbudget;
  • Het maken van een draaiboek voor de bruiloft;
  • Het fungeren als ceremoniemeester en gastvrouw tijdens de bruiloft;
  • Het (eventueel) aankleden van de diverse trouwlocaties;
  • Het ophalen van de huwelijkscadeaus, het terugbrengen van gehuurde spullen, het (laten) opruimen van de locatie, het verzenden van de bedankjes, het foto album en de video/dvd’s ophalen, controle op facturen van geleverde diensten.
De 4 stappen van een wedding planning

1 Kennismaking
Samenwerking met een weddingplanner begint vaak met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Deze bespreking is allereerst bedoeld om met elkaar kennis te maken en te kijken of er een wederzijdse klik is. Uiteraard probeert ze een goed beeld van jullie te krijgen en van alle wensen en verwachtingen. Ook wordt het budget besproken zodat alle ideeën binnen de begroting blijven. Na de afronding van dit oriënterende gesprek ontvangen jullie vrijblijvend voorstel.

2 Voorbereiding
Na goedkeuring van de offerte gaat de weddingplanner aan de slag met de voorbereiding van de vormgeving en organisatie van de bruiloft. Alle wensen en ideeën worden praktisch vertaald en tot in de kleinste details uitgewerkt. Ze maakt een compleet draaiboek met daarin de planning. Tevens wordt een definitieve begroting opgesteld, komt er een taakverdeling, zijn er communicatie momenten, wordt het budget bewaakt en probeert ze zoveel mogelijk inkoopvoordelen voor jullie te bedingen.

3 Huwelijksdag
Op de trouwdag zelf is natuurlijk de weddingplanner vanaf het begin tot het einde aanwezig om te zorgen dat alles loopt zoals vooraf gepland en afgesproken. De weddingplanner fungeert op de huwelijksdag als jullie ceremoniemeester. Ze is op de bruiloft het aanspreekpunt voor jullie, de gasten en de externe leveranciers. Het enige wat jullie hoeven te doen is genieten.

4 Nazorg
Terwijl jullie genieten van een prachtige huwelijksreis wordt er voor de afhandeling van jullie huwelijksdag gezorgd. De facturen worden gecontroleerd, bedankjes worden verstuurd, cadeaus worden afgeleverd, afspraken met fotografen worden nagekomen etc. Kortom: Jullie genieten nog steeds van de bruiloft en krijgen niet te maken met verrassingen achteraf.

Hoe vind ik een goede weddingplanner?

In Nederland zijn er ongeveer honderdvijftig weddingplanners. Belangrijk is dat er een klik is tussen jullie en de weddingplanner. Het is tenslotte één van de belangrijkste dagen uit je leven. Gekwalificeerde bedrijven kun je vinden bij de brancheorganisatie Beroepsorganisatie voor Weddingplanners Nederland en België (BWPN). Zij bieden een lijst met alle aangesloten bedrijven. De beroepsorganisatie houdt de kwaliteit van het vak in de gaten. Alle leden hebben een opleiding tot weddingplanner gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Tevens moeten de aangesloten weddingplanners zich aan een gedragscode houden.

Dit artikel is geschreven door Patricia van Elkhuizen. Je kunt bij haar terecht voor informatie via www.trouwadviesbureau.nl of je kunt haar een vraag stellen via info@trouwadviesbureau.nl of 06-50277629.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...