dinsdag 16 juni 2009

Mooie nagels, mooie handen, mooie trouwring!

Het is al jaren een slechte gewoonte van je, maar je kunt het niet laten: nagelbijten. Maar hoe moet dat nu op je trouwdag? Dan komen die stompjes heel vaak in beeld, omdat er een mooie ring aan komt, die uiteraard geshowed moet worden en veelvuldig op de gevoelige plaat terecht komt...

Een nagelstyliste kan uitkomst bieden. Het beste is om ruim drie maanden voor je trouwdag een eerste bezoek aan de styliste te brengen. Zij kan je adviseren over wat de mogelijkheden zijn, je wensen in kaart brengen en je adviseren over wat voor soort behandeling het best passend is voor jou. In die drie maanden kun je vast wennen en je natuurlijk gedragen met je nieuwe nagels, maar je eigen nagel kan zelf een mooie lengte krijgen, waardoor een verlenging of versteviging veel natuurlijker oogt.

De nagelstyliste kan je handen een manicure geven. Zonder verlenging aan je nagels, je nagels verzorgen. Dit vergt discipline van de nagelbijter: want je kunt ze nog steeds afknagen tot onaanzienlijke kluifjes nagel. Wil je er zeker van zijn dat je niet mee aan je nagels kunt bijten, dan kun je het beste voor een verlenging gaan. Niet gevreesd, een verlenging betekent niet dat je meteen aan heel lange nagels vastzit. De nagelstyliste kan ze ook 'kort' laten, maar wel zo dat ze netjes de rand van je vinger halen.
Verlengen kan op verschillende manieren, met verschillende materialen.

  • Je hebt 'plaknagels'. Dit zijn kunstnagels van plastic, die als geheel over je hele eigen nagel geplakt worden. Voordeel is dat deze snel gezet worden. Nadeel is dat ze minder stevig zijn en minder natuurlijk ogen.
  • Je hebt ook nagelverlengingen met tips. De styliste lijmt een plastic tip (zeg maar een uitstekend deel van de nagel) aan je eigen nagel, en vult het deel tot die tip in met acryl of gel. Dit ziet er veel natuurlijker uit dat plakkers, maar is nog steeds niet de meest stevige manier.
  • Het beste zijn de nagelverlengingen door middel van sjablonen. Er wordt een soort sticker onder je nagel, op je vingertop geplakt, waarop als het ware een lange/ mooie nagel wordt gemodelleerd. Voordeel hiervan is dat er een nagel op maat wordt gemaakt, passend op jouw nagel. Dit ziet er heel natuurlijk uit, en is stevig, omdat je geen plakranden hebt.

Met deze laatste methode kan de styliste je ook een 'nagelbedverlenging' geven. Je nagelbed is het roze deel van je nagel, dat normaal gesproken tot aan het einde van je vingertop rijkt, waarna de nagelrand (witte randje) begint. Een verlenging van dat roze deel, maakt dat je vingers langer lijken en je nagels langer en slanker. Het is natuurlijk beter om met zulke vingers je mooie trouwring te showen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...