vrijdag 20 juni 2008

Bruidskapsel inspiratie

Bruidskapsels kunnen je letterlijk heel wat 'kopzorgen' geven. Dat elke Bruid iets speciaals wil op de grote dag is natuurlijk een cliché, maar dat heb je met clichés; ze zijn vrijwel altijd ontegenzeggelijk waar. Het nadeel van haar is dat het veel te langzaam groeit. Ook een cliché en ook heel erg waar.
Natuurlijk zijn er ook extensions en dergelijke, maar begin dan maar vast met sparen. Dan ben je zo tussen de 300 en 600 euro kwijt. Daarnaast is het natuurlijk nogal een drastische maatregel. Licht in elk geval je aanstaande in of peil voorzichtig wat hij er van zou vinden als jij met twee keer zoveel haar als normaal je voordeur uitkomt. Het advies van Bruid in Stijl is om niet teveel af te wijken van je normale stijl. Dan is er de meeste kans op succes. Om wat ideeën te geven voor verschillende haarlengtes hebben we een aantal voorbeelden bij elkaar gezocht met o.a. stijl iconen zoals Gwen Stefani, Nicole Kidman en Agyness Deyn.















vrijdag 6 juni 2008

Bridezilla?

Je kent ze vast wel, de films en series waarin één van de hoofdrolspeelsters gaat trouwen. Voorbeelden zijn 'Sex and the city', '27 dresses', de rest kun je er zelf zo bij bedenken. De spanning verandert ze in monsters waar geen land meer mee te bezeilen is. Dit syndroom heet Bridezilla en het heeft zelfs al een eigen wikipedia pagina. Ik citeer:

Bridezilla (a portmanteau of bride and Godzilla) is a generic term used to describe a difficult, unpleasant, perfectionist bride who leaves aggravated family, friends and bridal vendors in her wake. A bridezilla is obsessed with her wedding as her perfect day and will disregard the feelings of the family, bridesmaids and even her groom in her quest for the perfect wedding.

bron: Wikipedia

Is er echt geen ontkomen aan dit verworven situationele narcisme? Bruid in Stijl denkt van niet. Onze ervaring is dat Nederlandse bruiden veel te nuchter zijn om zo door te slaan. Het is gewoon ook erg belangrijk dat alles goed geregeld is op je bruiloft. De meeste mensen in de bruidsbranche weten dat en staan open voor je eisen en wensen. Bruidsmode is ook mode, dus er ligt altijd wel iets nieuws in het verschiet en het is de taak van magazines en bruidswinkels om dat bij de bruid te brengen en te presenteren. Als Bruid hoef je niet bang te zijn dat je lastig bent. Je hebt te maken met professionals, die zijn wel wat gewend.


dinsdag 3 juni 2008

Actueel: 2009 collectie van Jesus Peiro

Barcelona Bridal Week is net geweest en alle Spaanse ontwerpers hebben hun collecties gepresenteerd op de pasarela Gaudi in Barcelona, de stad van Design. De redactie van Bruid in Stijl was er ook, en wel speciaal voor de collectie van Jesus Peiro, ontworpen door de Catalaanse ontwerpster Merche Segarra. De nieuwe collectie van dit merk bestaat uit 103 jurken van de meest exquise materialen die men bedenken kan. Voor de collectie is gebruik gemaakt van zijde in allerlei mooie weefsels zoals twill en shantung mikado, organdie, organza en zelfs cellulose (papierachtig materiaal). De jurken zijn erg romantisch, klassiek en stijlvol. Veel jurken volgen het design statement 'less is more', minder is meer. Deze verzameling japonnen is voor de bruid die zichzelf wil zijn en aan wie een truttige sissy jurk niet besteed is. De Jesus Peiro japonnen worden in het eigen atelier in Barcelona gemaakt (en niet zoals bijna alle bruidsmode in China, Polen en Turkije), hetgeen de jurken bijna de status van haute couture geeft.





















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...