zaterdag 12 juli 2008

Handschoen etiquette

Etiquette is een lastige aangelegenheid. Er zijn een aantal lijvige werken over geschreven, waarin het betamelijke gedrag bij virtueel elke gelegenheid beschreven staat. Vandaag gaan we het alleen hebben over het hoe en wat van handschoenen.

Wanneer kun je handschoenen dragen?


Het antwoord is eigenlijk altijd.
Bij White tie gelegenheden zijn lange handschoenen verplicht onderdeel van de outfit. Bij black tie staat het de dame vrij om handschoenen te dragen en maakt de lengte ook niet uit. Hetzelfde geldt voor cocktail en tenue de ville.

Dames mogen behalve bij het eten altijd hun handschoenen aanhouden, zelfs bij het handen schudden. Alleen als een andere dame in het gezelschap geen handschoenen draagt is het kies om ze uit te doen. Handschoenen mogen niet als een slap tuiltje bloemen vastgehouden worden; houdt ze daarom vast bij de vingers

Bij het nuttigen van een hapje moeten de handschoenen uit en tijdens het dinner legt men de handschoenen onder het servet op schoot.

Het combineren van sieraden met handschoenen mag. Hiervoor geldt: ringen onder, armbanden over de handschoen. Overigens zijn er ook handschoenen met sieraden of juwelen erin verwerkt.
Sommige handschoenen zijn zo fraai vormgegeven dat een combinatie met sieraden 'too much' is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...