zaterdag 2 februari 2008

Lopen op hoge hakken


Veel vrouwen houden van hoge hakken, anderen laten ze liever staan. Sommigen worden geïntimideerd door de hoogte, terwijl anderen nooit echt de gelegenheid gehad hebben om ze te proberen. En als zich een gelegenheid voordoet, waarbij hoge hakken een must zijn, blijven velen thuis met hun trouwe vriend: de sneaker.

Als angst de reden is om geen hoge hakken te dragen, dan moet je deze fobie aan de kant schuiven, want lopen in hoge hakken is niet zo moeilijk en met een beetje oefenen, stap je rond in hoge hakken in no time.


Zo kun je oefenen:

  • Oefen eerst gewoon het staan op hoge hakken. Het best voor de spiegel, zodat je goed voor jezelf kunt poseren. Breng je gewicht van de ene voet naar de andere en probeer wat te draaien van uit je heupen. Kijk in de spiegel hoe het eruit ziet, zo ben je snel van je schroom verlost en raak je wat gewend aan de extra hoogte.

  • Neem een paar stappen op je hoge hakken. Als je een harde ondergrond in de buurt hebt kun je daar het best eerst op oefenen, omdat hoogpolige tapijtjes je doen wegzakken en je uit balans kunnen halen.

  • Denk eraan als je loopt om je benen recht te houden en zo dicht bij elkaar als mogelijk. Met elke stap moet je je voeten zo recht voor je uit laten wijzen als kan. Begin met langzame, beredeneerde passen, zodat je extra bewust bent van elke stap. Hoe meer je aan zelfvertrouwen wint met lopen, zal het steeds meer vanzelf gaan.

  • Ga door met lopen en probeer verschillende richtingen in te slaan en te stoppen, zonder te wiebelen op je hoge hakken. Als je hier vertrouwd mee raakt, kun je het op andere ondergronden proberen. Voorzichtig beginnen bij elke nieuwe ondergrond.

  • Als het aankomt op echt lekker lopen op hoge hakken, moet je oefenen, oefen en nog eens oefenen.

    Dat kan gek klinken, maar je zult begrijpen wat we bedoelen zodra je je eerste stappen zet. Op hoge hakken lopen is iets totaal anders en als je er te makkelijk over doet, loop je kans om zere voeten te krijgen of zelfs blessures. En als zo je eerste ervaring slecht uitpakt, zul je voor altijd gedoemd zijn te lopen op flatjes.

  • Het is ook goed om niet meteen naar de 9 centimeter en hoger te gaan. 4 of 5 is in het begin voldoende. Later kun je langzaamaan de hoogte van de hak opbouwen. De stap van 5 naar 9 centimeter is niet zo desoriënterend als de eerste keer hakken dragen, maar oefenen blijft goed om te doen.

  • Bij het traplopen kun je het best de leuning gebruiken. Belangrijk is om je voeten stevig neer te planten op elke tree. Hak en voorvoet tegelijk.

Tips:

* Je kunt het best je hakhoogte opbouwen en met elke nieuwe hoogte oefenen.

* Het is handig om niet meteen naar de stiletto's te grijpen, maar te beginnen met een dikker hakje.

* Begin met iets dat stevig aan je voeten zit, dus geen sling-backs. Een pump met een enkelbandje of een laars kan een goed idee zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...