woensdag 18 maart 2015

Het boudoir shot of 'hoe je te kleden tijdens make-up en kapsel'.

In veel trouwreportages zit een zogenaamd 'boudoir shot'. Dat is vaak het moment dat je in de make-up zit of je haar gedaan wordt, voordat je je trouwjurk aantrekt. Dan kun je maar beter niet in een oud t-shirt op de foto gaan en ook even geen BH aan, vanwege de striemen die dat geeft. Maar wat dan wel?

Een peignoir is mooi voor het 'boudoir shot'
Een fantastisch boudoir shot met een peignoir


Peignoir is een Frans woord voor kamerjas. Niet te verwarren met een badjas, daar zouden we zeker niet voor gaan (een badjas is alleen voor als je met je natte haren uit de badkamer komt). Een kamerjas is vaak van een mooie stof zoals satijn of fluweel. En als je een heel mooie hebt dan is hij ook nog versierd met kant. Het is vrij altijd een kimonomodel en zit heerlijk luchtig. Ideaal voor een relaxed begin van je trouwdag.

Hoe kom je aan een mooie peignoir?


Die kun je kopen bij je bruidszaak, bij een luxe lingeriezaak of... laten maken bij een goed atelier.
De twee eerste opties hebben vaak "one size fits all" oplossingen, een atelier kan een werkelijk fantastisch zittende peignoir voor je maken. Als er een moment is om een mooie peignoir uit te zoeken waar je jaren plezier van zult hebben dan is het natuurlijk voor je trouwdag. Denk ook niet dat het een witte of cremekleurige moet zijn, je gaat er tenslotte niet in naar het stadhuis.Er zijn ook fantastische zijdes met gave prints die erg geschikt zijn.

Je kunt gaan voor een lange rôbe die tot de grond reikt of tot over de knie. Korter kan ook, maar ga dan voor een tweedelige set met een broek. Je kan het zomaar een beetje koud krijgen omdat je lang stil moet zitten voor haar en make-up.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...