vrijdag 19 juli 2013

Bruidsmode 2014 trend: PEPLUMS

De Godin Athena in een 'Peplos'
Peplums; de Nederlandse term ervoor is schootje, maar de Engelse term is vast veel gangbaarder. Vorig jaar waren we zelf één van de eerste bruidsmodewinkels met peplum bruidsjurken in het assortiment, maar dat kwam omdat we direct hebben gereageerd op de peplum storm in de 'normale mode' afgelopen jaar. 

De herkomst van de 'Peplum'


Peplum komt van het Griekse woord 'Peplos', wat een gewaad was zoals je hiernaast ziet in de sculptuur van de godin Athena. Het was eigenlijk een buisvormige jurk waarvan de bovenste helft werd neergeslagen tot op de bovenbenen en het nieuwe 'boven' met een speld werd vastgezet op de schouders. Het geheel werd omgord met een ceintuur zoals je goed kunt zien op het plaatje hiernaast. 

Waarom een peplum bruidsjurk?

De vorm van de peplum doet interessante dingen met je silhouet. Het ziet er heel vrouwelijk uit, omdat de taille en heupen worden benadrukt. Heb je niet echt heupen, dan kun je die met een goedgekozen peplum ook prima 'faken'. Een peplum helpt dus alleen maar bij het bereiken van het felbegeerde 'zandloper figuur'. 


Een peplum bruidsjurk van Embrace
We zullen onze eigen peplum ideeën hier dus even laten zien en ook wat leuke peplums van andere bruidsmode merken, die het dit jaar voor het eerst in hun collecties hebben. Atelier Pronovias heeft bijvoorbeeld een supergave bruidsjurk in collectie 2014 met een peplum van struisvogel veren. 

Peplum trend bruidsjurken

Hieronder een paar gave bruidsjurken van seizoen 2014 met peplums!
Atelier Pronovias Yanela op de catwalk


Officiele foto van Pronovias Yanela


asymmetrische peplums


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...