zaterdag 22 juni 2013

Heb ik een echte Pronovias bruidsjurk?

Als je als bruid probeert wegwijs te worden in de wereld van Pronovias, dan kan ik me goed voorstellen dat één en ander verwarrend kan overkomen. Maar dat gaan we in dit artikel allemaal ophelderen.

Wat we vaak zien is dat Bruiden met een jurk van White One of Avenue Diagonal, denken dat ze een Pronovias hebben. Als ze erachter komen dat dat niet helemaal waar is kan dat best teleurstellend zijn. Bruidszaken zijn ook niet allemaal even duidelijk erover, die vinden het vaak veel te mooi om te kunnen schermen met de naam Pronovias op hun websites, terwijl ze eigenlijk geen echte Pronovias bruidsjurken in huis hebben. Hoe zit het dan wel?

Pronovias Fashion Group

De Pronovias Fashion Group is een overkoepelend orgaan dat meerdere merken voert. Er is sinds begin dit jaar ook het nodige veranderd, mede door het ontijdige heengaan van Manuel Mota, de hoofdontwerper. Vorig jaar waren er de volgende merken binnen de Pronovias Fashion Group: Elie by Elie Saab, Manuel Mota, Pronovias (het merk) San Patrick, La Sposa en Atelier Diagonal.

Nu zijn er twee dingen gewijzigd: Atelier Diagonal is van naam veranderd en heet nu Avenue Diagonal (naar een grote straat die dwars door Barcelona loopt).

Pronovias heeft er voor gekozen om het gat dat Manuel Mota achterliet te vullen met een team van maar liefst 60 designers om een rijke diversiteit in stijlen te garanderen. De nieuwe topcollectie heet Atelier Pronovias. De jurken die je een paar berichtjes terug op de catwalk zag zijn allemaal uit deze collectie. Kort samengevat zijn het de topjurken uit de Pronovias collectie. Atelier Pronovias is het paradepaardje van de Pronovias Fashion Group en word helemaal in Spanje gemaakt.

Pronovias en de andere merken

De Pronovias Fashion group heeft zoals gezegd meerder merken met elk hun eigen prijsbereik. Het ene merk is ook absoluut het nadere niet. Bruidsjurken van San Patrick, La Sposa, Avenue Diagonal en White one zijn niet hetzelfde als bruidsjurken van Pronovias. Vergelijk het hier maar mee: kleding van Martin Margiela by H&M of Lanvin by H&M, is niet hetzelfde als kleding van Martin Margiela of Lanvin.
Nog een vergelijking: Cup-a-soup, Unox en Knorr zijn alle drie merken van de Unilever groep, ze maken alle drie soep, maar de ene soep is de andere niet.

Er zijn heel wat winkels die de merken White One of La Sposa verkopen, al veel minder die de gewone Pronovias collectie verkopen en maar een paar geselecteerde winkels die Atelier Pronovias verkopen.

Conclusie: Het merk Pronovias is niet hetzelfde als het bedrijf 'Pronovias Fashion Group'. Pronovias is het belangrijkste merk van deze groep, maar er zijn meer merken die ook onder dit bedrijf vallen.

Ik hoop dat nu iets duidelijker geworden is hoe het in elkaar steekt binnen de Pronovias Fashion Group en dat je genoeg informatie hebt om niet per ongeluk een White One, Avenue Diagonal of La Sposa jurk te kopen, als je eigenlijk een Pronovias jurk in gedachten had!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...