donderdag 10 mei 2012

Jesus Peiro 2013 catwalk show

Geen enkel bruidsmode label heeft zo'n sterke signatuur als Jesus Peiro. Je herkent ze al op 500 meter afstand en als je dichterbij komt zie je het steeds beter. Fantastische stoffen zijn er verwerkt in de collectie. Net als bij Rosa Clara waren er veel veren, maar bij Jesus Peiro waren die heel geraffineerd geïntegreerd in de ontwerpen. Verenstola's kennen we wel, maar wat Jesus Peiro voor bijzondere dingen liet zien met veren, daar moet ik een apart artikel aan wijden. Die houd je bij deze tegoed. Mouwen waren er ook bij Jesus Peiro in veel variaties; lang, kort, vlindermodel... Dit jaar waren er nog meer modellen met de suggestie van een strapless japon, maar waarbij de schouders wel bedekt worden met prachtige tule, organdie of organza. Meer dan de Rosa Clara collectie vind ik deze collectie uitnodigen om de jurken van dichtbij te bekijken, want zelfs met een doorgewinterd oog weet je soms niet meteen wat het is waarnaar je kijkt. Daar houd ik van: vernieuwing!

woensdag 9 mei 2012

Rosa Clara 2013 kick off Barcelona Bridal Week

Net als vorig jaar mocht Rosa Clara het spits afbijten op de catwalk. Barcelona Bridal Week 2012 is officieel geopend! De Rosa Clara Collectie liet twee hoofdlijnen zien: aan de ene kant slanke silhouetten van vloeiende stoffen (godinnenjurken) en aan de andere kant silhouetten met volle rokken (prinsessenjurken). Mouwen zijn iets van vorig jaar dat is gebleven, zowel lange als korte mouwen. Een vrije nieuwe trend is het gebruik van pastelkleuren. Rosa Clara is net als enkele andere Spaanse ontwerpers veel bezig met de boothals, zoals we die bijvoorbeeld kennen van 60s icoon Jackie O. Een andere interessante halslijn is de overhemdkraag, die we zagen bij 4 bruidsjurken in de show. Verder moet de zomercollectie van Louis Vuitton een inspiratie zijn geweest bij een paar prachtige pastelkleurige jurken van stoffen met ingewerkte grafische patronen. Leuk detail: sommige modellen waren aangekleed met een paar kittige korte handschoentjes en de vloeiende satijnen japonnen werden gecombineerd met enorme verenstola's.
De uitvoering van de meeste japonnen was heel fraai, maar een paar modellen waren gemaakt van taft met een plasticachtige glans. Dat vond ik echt een misser. Alle jurken waren ook niet even draagbaar, getuige een valpartij op de catwalk. Maar die verenstola's, die wil ik!

Man showt Rosa Clara 2013

Andrej Peijic, die naam komt mode afficionado's vast wel bekend voor. Andrej is een zogenaamd androgyn model (grieks Aner en Gunè, man en vrouw), wat betekent dat hij een man is die door kan gaan voor een vrouw. Rosa Clara staat er bekend om de nodige buzz te creëren rondom haar show en dat is dit jaar ook weer gelukt. Spaanse interviewers kunnen opeens geen Engels meer, als ze de blonde schone interviewen.
Wat vind jij? Leuk dat zo'n vrouwelijke jongen meedoet in zo'n show?
Andrej Peijic in Rosa Clara 2013 backstage

Midden: Andrej Peijic en de ontwerpster

foto credit: Barcelona Bridal Week.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...