donderdag 21 juni 2012

7 onzinverhalen over bruidsschoenen


Penrose plateauzool en 14 cm hak
Over bruidsschoenen zijn een hoop tips te vinden, maar veel ervan is ook onzin. In het algemeen is internet een bron van informatie, maar er zijn ook veel mensen die niet weten waar ze het over hebben. Met name in de 'blogosphere' (wereld van de weblogs) wordt er veel kritiekloos nageblaat. Daarom vandaag eens wat kritiek op 'goede tips' die we vonden op andere bruiloftgerelateerde sites.

1) Leren schoenen zijn warmer dan satijnen bruidsschoenen

Klinkklare onzin. Een typisch geval van niet weten hoe schoenen gemaakt zijn. Wat denk je dat er onder het satijn van goede bruidsschoenen zit? Leer natuurlijk. Wat je niet moet doen als het warm is, zijn synthetische schoenen, want dan drijf je binnen de korste keren je schoenen uit.

2) Leren schoenen gaan beter naar je voeten staan dan satijnen schoenen

Dit is een misverstand in hetzelfde straatje als punt één. Als je dan toch een verschil wilt benoemen, heb het dan over natuurlijke versus synthetische materialen. Met aan de natuurlijke kant materialen als zijde en leer en aan de synthetische kant kunstoffen als polyester, polyethyleen, polyurethaan, etc. Het best kun je leren schoenen dragen en wil je satijn, kies dan voor zijde. Het slechtste wat je kan doen is volledig synthetische schoenen.
Penrose sandaal

3) Je kunt geen open schoenen dragen onder een lange bruidsjurk

Ik zou wel eens willen weten wie dat bedacht heeft. Misschien bedoelen ze onder een grote wijde baljurk? Dat zou inderdaad opleveren dat je alleen je tenen ziet. Onder een lange jurk met mooi vallende stoffen als satijn en mousseline kun je prima sandalen of peeptoe schoentjes dragen. Wel met een lekkere hak uiteraard.

4) Van schoenen met hoge hakken krijg je zere voeten

Dat is een kwestie van oefening. Er zijn vrouwen die prima een dag op hakken kunnen doorbrengen zonder al teveel last. Wat je niet moet doen is enorme palen aantrekken als je dat in je dagelijks leven ook niet doet. Er is wel een verschil in kwaliteit. Goedkopere schoenen zijn minder goed gemaakt en dat kan leiden tot zere voeten. Veel designer schoenen lopen juist als pantoffeltjes.

5) Regenlaarzen zijn een origineel idee onder je trouwjurk

Al regent het dat het giet of lijkt het alsof de zondvloed nog eens dunnetjes overgedaan wordt... Regenlaarzen onder je trouwjurk zijn niet leuk. Kijk op een gemiddelde weddingblog en je ziet plenty foto's met dat thema. Er zijn zelfs al zogenaamde 'wedding wellies'. Als er al een hele industrie voor is gestart weet je dat het niet meer origineel is.
Penrose ballerina

6) Als je grote voeten hebt moet je voor een schoen met ronde neus kiezen

Dat maakt je schoen inderdaad korter, maar niet persé mooier. Het draait natuurlijk altijd om proportie. Als je brede voeten hebt kun je ze juist slanker laten lijken door een spitsere neus. Hoge hakken zijn altijd een goed idee. Je voeten lijken kleiner en je postuur krijgt een lift.

7) Ik ben groter dan mijn partner, dus ik kan geen hoge hakken dragen

Alsjeblieft, dat is geen beslissing die je voor je partner moet nemen. Heel veel mannen halen hun eigenwaarde uit andere dingen dan hun lengte. Vraag gewoon wat hij mooier vind als je echt rekening met hem wilt houden.

3 opmerkingen:

 1. Mijn huwelijk zit eraan te komen, nu is het hoog tijd geworden dat ik ook op zoek ga naar bruidsschoenen.
  Gelukkig kan ik dankzij jullie beter op zoek gaan naar de beste schoenen die ik vinden kan!
  Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je wat hebt aan het artikel! Inmiddels behoeft het artikel een kleine update, want er zijn tegenwoordig synthetische schoenen (van Penrose) die van hi-tech kunstvezels zijn gemaakt en hetzelfde comfort bieden als leren schoenen. Penrose werkt met dezelfde materialen als de veganistische ontwerper Stella McCartney.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...