dinsdag 10 april 2012

Trouwen op de Antillen

Trouwen op exotische bestemmingen is momenteel best wel in trek. En waarom ook niet? Dichter bij de evenaar neemt de kans op zon best wel drastisch toe en dat is alleen maar leuk voor de foto's. 

De laatste tijd zijn er ook andere geluiden. Bruidsparen die op Aruba of Curaçao gingen trouwen zouden invoerrechten op hun trouwjurk moeten betalen. Die invoerrechten worden berekend op basis van de nieuwprijs inclusief BTW. Er zou dan ongeveer een vijfde van die kosten nogmaals betaald moeten worden en dat is niet leuk als je al 2000 euro voor je trouwjurk hebt betaald. De argumentatie voor deze heffing is dat het nieuwe ongedragen kleding betreft met een waarde boven een bepaald minimum bedrag. 


Aan de andere kant zijn goederen voor persoonlijk gebruik vrij van heffingen. Het wordt eigenlijk pas een probleem als de jurk op plek van bestemming zou blijven en niet binnen 3 maanden mee terug naar huis zou gaan, want dan pas is er daadwerkelijk sprake van invoer. 

Inmiddels lijken de problemen af te nemen, want de Nederlandse Antillen willen natuurlijk ook niet dat het trouwtoerisme mindert omdat Nederlandse bruiden afgeschrikt worden door de Antilliaanse douane. 

Een paar tips om de kans op extra betalen te verkleinen:
  • Laat zien dat je verblijf tijdelijk is en dat het doel van je bezoek aan de Antillen is om daar te trouwen. Handig is om je retour vliegticket bij de hand te hebben, zodat je die kunt laten zien. 
  • Werk je met een weddingplanner of bedrijf die je buitenlandse huwelijk voor je regelt, kijk dan of die van tevoren de plaatselijke authoriteiten op de hoogte kunnen stellen. 
  • Neem de factuur of bon mee van je trouwjurk. Daarmee kun je laten zien dat de jurk in Nederland is gekocht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...