woensdag 8 februari 2012

Belangrijk: CBW Erkend

Afgelopen jaar is een enorme bruidszaak in Rotterdam failliet gegaan. Het bedrijf had geknoeid met de hoogte van de aanbetalingen (ze vroegen meer dan 50%) en veel bruiden konden fluiten naar hun trouwjurk. De rotzooi werd opgeruimd door CBW Mitex - de brancheorganisatie voor textiel - en bruidszaken uit de omgeving. Dankzij hun ingrijpen kon worden voorkomen dat bruiden ook hun aanbetaling kwijt waren.  Om dit soort ellende te voorkomen is er nu het keurmerk 'CBW erkend'

Het 'CBW erkend' keurmerk bestond al langer in de interieurbranche, maar is er nu ook voor bruidsmodewinkels. Er zijn twee redenen om je bruidsjurk te kopen bij een CBW-erkende bruidszaak:


  1. Veilig aanbetalen. Gaat een winkel failliet dan ben je je aanbetaling niet kwijt. 
  2. Onpartijdige klachtenafhandeling. Mocht je een klacht hebben dan is er de onafhankelijke geschillencommissie Bruidsmode. 
De erkende bruidszaken hanteren ook allemaal dezelfde eerlijke en evenwichtige voorwaarden, opgesteld door CBW MITEX. Als je je jurk bij een bruidszaak koopt zonder erkenning loop je de kans om veel geld kwijt te raken als er iets mis gaat of als je klachten hebt over je bruidsjurk. In dit geval kun je alleen terecht bij je rechtsbijstandsverzekering, bureau rechtshulp of een andere juridische adviseur (kost bijna altijd geld).

Je kunt kijken of de bruidswinkel waar jij wilt passen (of je jurk gekocht hebt) CBW erkenning heeft. Die informatie vind je naast veelgestelde vragen op deze pagina. Gebruik om de resultaten te zien niet de kaart maar de lijst optie (de kaart werkt niet goed).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...