dinsdag 10 januari 2012

De juiste bruidsjurk bij jouw figuur

Note van de redactie: Boven alles geldt: doe wat jij wilt!

Peer
Je hebt smalle schouders, flinke heupen en zelfs een nog pronter achterwerk. Maar je buik is plat-plat-plat! Beroemde Peer: Jennifer Lopez.

Don'ts
Kies geen aangerimpelde jurk, omdat je al flinke heupen hebt is dit een beetje 'too much'. Kies liever een A-lijn voor de rok, en een diepe ‘plunging neckline’ voor boven. De kokerrok, hoe mooi ook, kun je beter ook laten hangen. Ook een recht of neerhangend model doet geen recht aan je figuur. Ook niet doen: je taille in een wijd model verbergen. Zo lijkt je taille even breed als je heupen, en dat is nu net wat we niet willen.

Do's
Kies een jurk met een v-vormig lijfje. Probeer rond je schouders wat Volume te creëren. Probeer daarnaast wel je taille slank je houden, door bijvoorbeeld het accent erop te leggen. In de winter kan (nep!)bont echt te gek zijn of in de zomer misschien een ragfijn, maar volumineus pofmouwtje. Zo breng je schouders en heupen een beetje in evenwicht.
Leg het accent maar op je buik en bovenlijf. Effen en donkere kleuren onder, prints en fellere kleuren boven.
Wijde (ballon)rokken kunnen jou heel mooi staan. Let er dan wel op dat de rok vanaf je taille wijd is, en niet pas op het breedste deel van je heupen. Als de rok vanaf de taille wijd valt, valt hij over je heupen. Zo lijkt het volume in de rok te zitten en niet in jouw achterste. Let erop dat het lijfje van de jurk strak en aansluitend is, zodat je platte buik weer de aandacht krijgt!
Let erop dat de winkel die je je jurk verkoopt kan innemen. Zo kan je de maat 44 voor je heupen prima weer 38 laten worden in je taille, zodat alles als gegoten zit!

Driehoek
Je schouders zijn breder dan je heupen. Denk aan Hillary Swank (die boxfilm)

Don'ts
Neem geen halter, hoewel die ook het accent op je boezem legt laat het ook je schouders flink uitkomen! Halters met kraagjes geldt hetzelfde voor. La
at de rok ook niet te smal worden naar onderen toe, dan raakt het evenwicht in je figuur zoek.

Do's
Breng evenwicht tussen je schouders en je heupen. Creëer volume rond je heupen met aangerimpelde stijve stof of kreuk-organza's. Een Empire-lijn (verhoogde taille) brengt het accent naar je boezem, en legt minder accent op de rest van je figuur. Een A-lijn is natuurlijk ook een optie, maar ook het vis-model kan je hebben! Als je een atletisch figuur hebt is een rugdecolleté een goed idee. Waarschijnlijk is je rug door je brede schouders een welgevormd groot vlak dat je op deze manier mooi kunt 'breken' en prachtig kunt laten uitkomen.

Zandloper
Je heb een volle boezem en dito heupen en billen, maar een slanke taille. Denk aan Marilyn Monroe.

Don'ts
Eigenlijk is dit een van de meest gewilde figuren. Ok, in d
e modellenwereld worden de rechte modellen geprezen, maar eigenlijk (en dat weten we allemaal) is zandloper het meest vrouwelijk. Dus wat mij betreft geen dont’s.

Kies niet een te diep decolleté. Je boezem is mooi, maar leidt juist de aandacht weer van je taille af. Neem geen uitlopende rok vanaf het breedste deel van de heupen of vanaf je boven de heupen. Als je toch iets volumineus wilt, laat dan vanaf de
aanzet van de bovenbenen de jurk uitlopen.

Do's
Een slanke taille is prachtig, probeer het te accentueren. Een vis- of zandloper model is echt een aanrader voor jou. Ben je mollig en je wilt een soepel vallende jurk, dan kan een petticoat een goed idee zijn. En laat je figuur maar uitkomen, inclusief riempje om de taille en decolleté.


Recht
Je schouders, taille en heupen vormen globaal een rechte lijn.

Do's
Neem een jurk die een 'knik' maakt in je contouren ter hoogte van de taille.
Heb je een platte buik en billen en je wilt een wijdere jurk, dan is een petticoat aan te bevelen. Als je wat molliger bent is het ook een goed idee, want het maskeert de mollige plekken.

Lengte
Als je klein van stuk bent. Neem een jurk met prinsessenlijn of een diepe v-hals, liefst gegolfd, want deze laten je langer lijken. Als je gedrongen bent, kun je ook nog een rugdecolleté nemen.
Ben je lang, dan goed opletten dat de rok niet te kort is.

Hals, schouders, nek.
Als je een mooie lange hals hebt, kun je het best je haar los dragen en een simpele halslijn kiezen. Als je hals kort is, steek dan je haar op, dit zorgt voor enige optische verlenging. Zorg ook dat de halslijn in overeenstemming is met de kaaklijn. Een spitse kin en een vierkante halslijn zorgen voor een optische 'botsing'.

Rug
Heb je een mooie rug? Uit laten komen natuurlijk. Ga voor een mooi rugdecolleté of uitbundige charleston.

Benen
Een kort model kan leuk zijn, als je mooie benen hebt. Niet te dik, niet te dun en
mooie enkels en knieën.

Boezem, armen
Heb je brede bovenarmen, dan is strapless geen goede optie voor je, daarvoor moet je mooie ronde schouders hebben. Kies eerder iets met een leuk mouwtje. Heb je een mooie boezem, dan kun je die accentueren met een fraaie halslijn en bijzonder decolleté.

Buik
als je een platte buik hebt en een bescheiden boezem, dan kan een eenvoudig en ingetogen jurkje erg leuk zijn. Om het niet te simpel te laten zijn, moet je kiezen voor erg mooie en kwalitatief hoogwaardige stoffen zoals zijde en kant. Heb je een buikje, of ben je zwanger dan is een prinsesselijn of A-lijn iets voor jou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...