dinsdag 18 oktober 2011

7 tips bij het uitzoeken van je bruidsjurk

1) Begin op tijd met zoeken


Dit punt noem ik als eerste, omdat je het belang ervan niet moet onderschatten! Veel bruiden staan er niet bij stil dat een bruidsjurk niet hetzelfde is als een leuk jurkje van de Zara. Je zoekt die niet even uit een folder en misschien wil je wel in meerdere winkels passen.

2) Bedenk goed naar wat voor bruidsjurk je op zoek bent


Jij weet hoe je trouwdag eruit gaat zien en aan wat voor eisen je jurk moet voldoen. Die eisen hebben betrekking op de locaties (kerk? buiten? ver weg?), het feest (dansen of niet?) en natuurlijk je figuur en wat je het beste staat. Zorg dat je jouw eisen en wensen op een rijtje hebt.

3) Maak op tijd je beslissing


Bijna hetzelfde als punt één. Als je verschillende jurken gepast hebt, wacht dan niet te lang met beslissen. Je moet knopen doorhakken, dat brengt rust. Sta er bij stil dat de levertijd van een nieuwe bruidsjurk wel 3-4 maanden is, en dan is er ook vaak nog tijd nodig voor de laatste aanpassingen.

4) Maak je eigen beslissing


Er is niet mis met je laten adviseren. Maar het is jouw bruiloft en jij beslist. Wees ook verstandig in wie je meeneemt naar je pasafspraken, zorg dat het mensen zijn die jou goed kennen, van wie je weet dat ze jouw belang voorop stellen. Laat je ook niet paaien met kortingen of dwingen tot een te snelle beslissing door verkopers.

5) Maak het jezelf niet te lastig


Ga naar maximaal 4 bruidswinkels. Echt, dan heb je alles wel gezien wat je wilt (als je tenminste punt 2 goed ter harte hebt genomen). Er is onderzoek gedaan naar het nemen van beslissingen en mensen die zichzelf te veel opties geven zijn later vaak minder tevreden met hun beslissing dan mensen die hun opties beperkten.

6) Kies voor service


Een belangrijk punt in je keuze is de bruidswinkel zelf. Vaak heb je wel drie vrij intensieve passessies nodig voordat alles is zoals je het hebben wilt. Het is dus belangrijk dat je je op je gemak voelt in een winkel, dat je je gehoord en begrepen voelt en dat je vertrouwen hebt in de service van de betreffende bruidsboutique.

7)Maak een budget en communiceer daarover duidelijk


Met dit punt kun je een hoop teleurstelling voorkomen. Het zorgt ervoor dat je niet verliefd wordt op jurken die meer kosten dan je bereid bent te betalen voor je bruidsjurk. Een goede bruidswinkel laat je dan alleen jurken passen die binnen je budget passen. Het is heel vervelend om te weten dat dé jurk buiten je bereik ligt. Normale mensen - die niet bulken van het geld - moeten over geld praten, daar is niets raars aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...