vrijdag 25 februari 2011

Jesus Peiro 2012: een interview met Merche Segarra

Het spaanse Designer label Jesus Peiro zal onder andere op White Gallery (beurs voor bruidsmode retailers) in Mei te zien zijn. Het magazine 'Bridal Buyer' praatte met Merche Segarra, de talentvolle designer achter het succesvolle label en verantwoordelijk voor de eigen en herkenbare stijl van het merk. Bruid in Stijl zorgde voor een vertaling van het interview met de designer. 


Jesus Peiro – Een belangrijke invloed


Jesus Peiro is opgericht in 1988 en de doelen waarmee het label startte streeft het nog steeds na: Eigentijdse bruidsjurken met toonaangevende snit en belijning creëren met de finesse van haute couture. Designer Merche Segarra, werkzaam in Barcelona, het hart van de Spaanse bruidsmode wereld, blijft de wereld verassen met adembenemend mooie bruidsjurken. De 2012 collectie van Jesus Peiro zal naar verwachting een groot publiek trekken op 'White Gallery' en andere beurzen.

Interview met Jesus Peiro's Merche Segarra


V Waar haal je inspiratie vandaan?
A Het is een combinatie van de laatste trends en het 'handschrift' van het label

V Wat karakteriseert jouw 2012 collectie voor Jesus Peiro?
A De subtiele mix van Oost en West, welke vrouwelijkheid en verfijnde elegantie op een heel romantische manier combineert.

Q Er zijn veel mannelijke designers werkzaam in de mode, denk jij dat vrouwen het anders aanpakken?
A De Persoonlijkheid van de ontwerper is altijd aanwezig in de collectie

V Kunnen we veel van jouw persoonlijkheid terugvinden in je ontwerpen? Of worden die meer beinvloed door algemene mode trends of vraag vanuit de markt?
A Trends en de consumentenvraag zijn heel belangrijk voor mij, maar uiteindelijk is het de eigen stijl en touch die het merk Jesus Peiro van anderen onderscheiden.

V Wat maakt een dure designer jurk zijn prijs waard?
A Het belangrijkst is de tijd die het gekost heeft om de bruidsjurk te ontwerpen en te maken, andere belangrijke factoren in de prijs zijn de materialen en de complexiteit en individualiteit van het design.

V Kan een gemiddelde persoon het verschil zien tussen een designer jurk en een confectie jurk?
A Ik denk dat de klant wel verschillen kan zien in de kwaliteit en originaliteit van de designs.

V Bruidsmode moet het hart raken. Wat voor gevoelens wil jij oproepen als mensen naar jouw ontwerpen kijken of wanneer een bruid een van jouw jurken draagt?
A Vrouwelijkheid, verrukking en een ervaring van schoonheid. Ik vind dat een bruidjurk al je dromen moet vervullen.

V Wat maakt bruidsmode spannend en bijzonder voor jou? Wat is jouw specifieke uitdaging?
Het gaat helemaal om de perfecte kleding voor een unieke gelegenheid. De grootste uitdaging voor mij is om de bruid optimaal uit de verf te laten komen, zodat zij de ster van haar bruiloft is.

V Luxe stoffen zijn erg belangrijk voor luxueuze designer jurken. Wat zijn je favorieten voor 2012 en waarom?
A Ik houd van stoffen met een textuurtje , maar ik heb ook een zwak voor transparante stoffen – organza's, organdie en zijde voiles – waarmee je mooie combinaties van opaque en transparant kunt creëren. Het licht en de beweging van het moment creëren zo een soort kleurloze kleur.

V Waarom zouden bruiden zichzelf de luxe van een designer bruidsjurk moeten gunnen?
A Omdat het een belangrijke dag is, een uniek moment en een geweldige ervaring. Dat verdient gevierd te worden op een speciale manier.vertaald uit het engels door bruid in stijl
bron: bridalbuyer.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...