dinsdag 18 mei 2010

Rosa Clara: Sexy in Black

BARCELONA - De collectie van Rosa Clara wordt dit jaar gedomineerd door de kleur zwart. Ze openden de catwalk shows op de Pasarela Gaudi ter gelegenheid van Barcelona Bridal Week 2010, de twintigste Bridal Week op rij.

Rosa Clara had al wat opschudding gegenereerd met haar inzet op zwart, want ze had aangekondigd dat ze met zwart op zoek was naar iets minder onschuldigs dan wit en een stuk sexier. De anticipatie steeg niet minder door het feit dat de show 45 minuten later begon dan gepland.

Rosa Clara had nog een paar andere troeven in handen. Ze gooide ook hoge ogen met de inzet van de beroemdheden Mischa Barton en zangeres Paulina Rubio. Mischa Barton ging gekleed in een laag uitgesneden jurk met een wijde tule rok. Kenmerken van de nieuwe collectie zijn blote schouders, veel tule, korsetlijfjes en fraai borduurwerk. Niet alles was geheel zwart, zwart werd ook veelvuldig toegepast als accentkleur en als contrastkleur tegen wit. Accenten waren bijvoorbeeld linten om de taille, zwart kant, oorbellen en halskettingen en lange zwarte handschoenen.

Een trendje dat vorig jaar is begonnen werd door Rosa Clara doorgezet: korte bruidsjurken met zeer volumineuze rokken. Rosa Clara weet ook de mode in bruidsmode te benadrukken, nu voor het vijftiende jaar op rij met succes.
Aanstaande vrijdag wordt de week afgesloten door Pronovias, de andere Spaanse bruidsmode reus.
In tussentijd zijn er 23 catwalk shows gepland met creaties van 27 ontwerpers. Morgen beginnen we met Jesus del Pozo en komt ook Jesus Peiro voorbij in de shows.

1 opmerking:

  1. wauw wat een mooie jurk die zwarte.Ik heb in 2009 erg lopen twijfelen of ik wel in een zwarte jurk kon trouwen. Ook ik heb het aangedurft om in een echte trouwjurk, maar dan in de kleur zwart te trouwen. Goed om te zien dat het nu algemener geaccepteerd gaat worden

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...