zondag 21 februari 2010

Net-a-porter Wedding-Boutique : We're not impressed

De bekende internet couture winkel 'net-a-porter' heeft onlangs een 'wedding boutique' geopend. Bruid in Stijl is niet onder de indruk en vertelt je waarom.

'Money makes the world go round' is een engelse uitdrukking. Maar vandaag de dag wordt die taak overgenomen door het internet. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het via internet kopen. Ook aan de bruidsbranche gaat deze trend niet voorbij. Er wordt reuze hard geprobeerd om je te laten geloven dat het zo fijn en simpel is. Er wordt geschermd met mooie gift boxes, aantrekkelijke return policies en er is geen afspraak nodig. Klinkt goed, toch?

Ik ben niet onder de indruk. In het geval van Net-à-porter vind ik het al hoogst interessant dat het ze lukt om dure prêt-a-porter via internet te verkopen. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen niet veel tijd hebben om te shoppen, maar een goede service bij dergelijke dure kleding lijkt me toch wel een vereiste. We hebben niet allemaal perfecte poppenfiguurtjes en waarom zou je extra betalen om je eigen kleermaker je aankopen op maat te laten maken? Naar mijn idee hoort bij dit soort producten op maat maken vanzelfsprekend deel uit te maken van de service.

En wat te denken van dit: 'Onze ervaren adviseurs kunnen je helpen met styling, accessoires, bijpassend ondergoed etc. etc.'. Een prachtige belofte, maar hoe kun je die waarmaken als die 'adviseurs' de klant niet eens zien! Je jurk kan nog zo mooi zijn, als ie niet mooi zit moet ie nog steeds vermaakt worden et voilà: daarvoor moet je weer minimaal 2 afspraken maken bij een bruidsboutique of kleermaker. Van deze laatsten hoor ik geregeld verhalen over het puin ruimen na een (deels) mislukte internet aankoop.

Internet is een prachtig medium en er zijn een hoop leuke confectie winkels online, maar dit is mijn advies: koop er geen dure maat-producten.


1 opmerking:

  1. Ik vond de jurken op net-a-porter ook erg duur, hoewel er wel echt een paar mooie stukken tussen zaten. Maar uiteindelijk denk ik dan wat je verder met die 7k zou kunnen doen.... en dan hoeft het niet meer zo van mij :-D

    M.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...