dinsdag 2 februari 2010

Trend: Hernieuwen van de huwelijksbeloften

Voor de tweede keer trouwen? Maar dan wel met dezelfde persoon. Dit kan geregeld worden en is op dit moment ook nog eens de nieuwe trend. Deze trend komt natuurlijk weer overwaaien uit Amerika (renewing the vows) net als de weddingplanner en de limo. De nieuwe trend moet je overigens niet verwarren met hertrouwen want dat is met een ander persoon.

Het hernieuwen van de huwelijksgeloften is voor elk getrouwd koppel die hun huwelijk willen vieren of opnieuw willen bezegelen door het hernieuwen van de huwelijksgelofte. Een hernieuwings-ceremonie biedt de mogelijkheid om de toewijding aan elkaar opnieuw te bevestigen in een informele maar betekenisvolle ceremonie. Het is een ceremonie die niet wettelijk wordt erkend, maar daardoor hoeft er ook niets officieel geregeld te worden. Beroemdheden zoals Will Smith, Heidi Klum, Jennifer Lopez en Salma Hayek hebben dit ook al gedaan.

Het hernieuwen van jullie huwelijksbeloftes kan op ieder moment, op iedere locatie en precies zoals jullie het willen. Je kunt er een hele verzorgde dag van maken. Locaties waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld op jullie favoriete picknick plek of gewoon bij jullie in de tuin. Dit maakt het natuurlijk heel persoonlijk en bijzonder. Ook zijn er tal van mogelijkheden om de ceremonie te doen. Jullie kunnen bijvoorbeeld de ceremonie laten leiden door een goed vriend(in) of door familie en bepalen op welk tijdstip je de ceremonie houdt.

De redenen van hernieuwing kunnen zeer divers zijn zoals het afsluiten van een moeilijke periode, het destijds geen echte bruiloft hebben gehad, een bijzonder tintje aan een jubileum bruiloft of het opnieuw bevestigen van de liefde.

De hernieuwing van de huwelijksbeloften lijkt eigenlijk op een gewone bruiloft met als verschil dat de ceremonie informeler is zonder papierwerk. Ook is het natuurlijk voor iedereen de eigen keus hoe de dag wordt ingedeeld. Heb je geen idee waar te beginnen? Ook voor het hernieuwen van de huwelijksgeloften kun je een weddingplanner inschakelen.

Dit artikel is geschreven door Patricia van Elkhuizen weddingplanner en aangesloten bij de beroepsorganisatie voor weddingplanners Nederland (BWPN). Je kunt bij haar terecht voor meer informatie via Trouwadviesbureau.nl of je kunt haar een vraag stellen via info@trouwadviesbureau.nl of 06-50277629.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...