donderdag 29 oktober 2009

Save the date!

Jij wilt dat jouw trouwdag een stralende dag is. In Nederland kennen we geen garanties voor het weer, maar zomers hebben we toch beduidend meer kans op zonneschijn dan in het najaar. De meeste bruidsparen kiezen dan ook voor een datum ergens tussen april en september. We hebben alleen ook nog zoiets als een zomervakantie. Die hebben we bijna allemaal en die wordt ruim van tevoren gepland. Het is daarom een goed idee om een soort pre-uitnodiging te sturen; dan kunnen gasten hun vakanties om jouw bruiloft heen plannen.

Dit heet 'save the date', oftewel: Houd de datum vrij. Dit kan een heel simpel kaartje zijn dat je ruim voor de echte uitnodiging verstuurt, het enige wat erop hoeft te staan is je geplande trouwdatum en het verzoek om die vrij te houden. Zorg wel dat ze enig idee krijgen van wát er precies op stapel staat, dus enige informatie over het wie en wat. Het kan ook een leuke manier zijn om bekend te maken aan je vrienden dat er een aanzoek is geweest, of als je van plan bent je eerst te verloven mensen uit te nodigen voor je verlovingsfeest. Het is overigens niet alleen een goed idee voor een zomerse bruiloft: bijna iedereen heeft het hele jaar door te maken met volle agenda's, dus een beetje vooruit plannen kan geen kwaad.


Praktische tips en ideeën:


  • Maak er een sticker van; je gasten kunnen die in hun agenda op op hun kalender plakken, zo weet je zeker dat ze op die plaats niets anders kunnen neerschrijven.

  • Doe het in de vorm van een afgescheurd agenda- of kalenderblad.

  • Maak een ticket: neem een bioscoop-, concert- of theaterticket als voorbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...